Поповни мені рахунок, але який?

Поповни мені рахунок

Скільки разів в житті вас просили допомогти у фінансовому плані? Думаю відповідь буде очевидна – багато. Особливо в даний період часу, коли з грошима у людей є суттєві проблеми можна якраз наштовхнутися на якогось аферюгу.

Пам’ятаю кілька місяців тому у соціальних мережах була фішка за якою людям «ламали» аканти і від імені вже афериста просили перерахувати гроші на рахунок, бо у вашого так званого друга виникли проблеми і там не вистачає гривень 200 на дорогу додому.

Цікаво, що аферисти зараз додумалися здирати з людей не великі суми, а брати по мінімуму. Це не таке вже «палево» і люд більше може повестися.

Бувають й унікуми, які не хочуть йти працювати і починають позичати гроші в однієї людини, потім в іншої, а далі відбувається процес віддавання боргу через гроші інших людей.

В деталі вдаватися не буду, бо не хочу грузити вас проблемами, а розповім краще як зробити так щоб раз і назавжди провчити таких людей.

Суть досить таки проста.

Телефонує вам людина і просить допомогти грошима, мол так то так, чи можеш ти перерахувати мені гроші на рахунок, не вистачає додому, хтось накакав в штани, нема кульків для сміття і так далі.

Також читайте:   Чи є перспектива у домашнього телефону?

Звісно, що опісля розмови вам приходить смс-повідомлення з номером банківської картки. Що ви робите?

А просто берете і пересилаєте незначну суму грошей на мобільний рахунок.

Уявіть собі лице так званого афериста, який завершив розмову і вже сидить радіє грошам, які через декілька хвилин поступлять вам на рахунок.

Мить і приходить смс, любитель халяви думає там що це сповіщення про поступлення грошей на банківський рахунок, а це виявляється прийшли гроші на телефон, якихось гривень п’ять чи десять.

Ще подібним чином можна провчити людей, які не уточнюють який рахунок треба поповнити. Людина кладе слухавку, співрозмовник чекає на гроші, а вони приходять на мобільний рахунок.

А уявіть собі що буде якщо насправді людині треба гроші там заїхати додому. Вона тоді буде підходити до водія і казати: слухай, може я тобі оплачу за проїзд поповнивши мобільний рахунок?

Або підходиш до перехожого і кажеш, цитую: «Давайте я вам поповню рахунок на кілька гривень, а ви мені дасте їх згодом готівкою».

Жарти, жартами, але у питанні позичання грошей треба завжди бути максимально уважними.

А любителям халяви скажу, що на роботу таки треба ходити.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*