Офіційні результати другого туру виборів мера міста Львова - Блог про Львів

Офіційні результати другого туру виборів мера міста Львова

Садовий далі буде мером

Ну, а завершальною темою сьогоднішнього дня буде знову ж таки тема виборів. Вже пора цього року ставити жирну крапку з ними.

А то коли при розмові з людьми починаю піднімати цю тему, то мене одразу ж починають ігнорувати або ж просто просять змінити тематику розмови.

Тим не менше підсумки другого туру виборів мера треба підвести, адже сьогодні міська ТВК офіційно оголосила результати.

Перед тим як їх озвучити скажу кілька слів про свою дільницю. Воробус був у ДВК на вулиці Варшавській, то явка там склала трохи більше як 42-43%.

Зранку люд йшов неохоче і лише після обіду люд трохи зарухався. Що кинулося в очі, так це те, що голосували в більшості старші люди, а от молодь волевиявлення масово проігнорувала.

Щодо переможця, то ним прогнозовано став чинний мер – Андрій Садовий, який набрав майже 600 голосів людей. Його опонент Руслан Кошулинський – приблизно 400 голосів.

Цифри приблизні, бо протоколу зараз на руках вже не маю.

Ще в кінці голосування глядів на ексзит-поли, що оприлюднили свої дані відразу ж після виборів. Як вони так гарно рахують, але вони фактично не помилися у результатах.

Тим не менше, вся громадськість міста очікувала на офіційні результати голосування. Настав час їх озвучити.

Також читайте:   Паспорт як Фігаро

Отже, за Андрія Садового у другому турі виборів було віддано 61, 1 % голосів, а якщо вдаватися у цифри, то це 140 942 голоси людей, які проживають у Львові.

Руслан Кошулинський значно відстав і набрав 36,8 % голосів виборців. В цифрах – це 85021 голосів виборців.

Ще є така цифра як зіпсовані бюлетені. Так от, їх було не так вже і багато, а точніше – 4685 або 2 % від загальної кількості, що були використані при голосуванні.

Ну, і ще одна цифра, яка цікавить людей – це явка виборців. Як я вже зазначав вище, вона була досить таки низькою і склала 39,18%. Шляхом нескладних математичних розрахунків це означає, що на вибори прийшли 230 648 виборців.

А уявіть собі, якби в законі була така фішка, що вибори вважаються дійсними тоді, коли на дільниці прийде більше 50-ти відсотків людей.

Був би тоді 3-й та 4-й тур? Можливо й так…

Що ж, на цьому епопея з виборами завершилася. Громадськість отримала депутатів у міську, обласну раду, главів сіл, міст тощо.

У Львові знову буде керувати всіма Андрій Садовий. Будемо дивитися за його діяльністю та виконанням обіцянок.

А поки що Воробус прощається з своїми читачами до завтра. Буде новий день і нові теми для публікацій.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*