У Львові встановили Різдвяну шопку та дідух - Блог про Львів

У Львові встановили Різдвяну шопку та дідух

Різвдяна шопка

Пише і не показує Воробус.

І хоч, незважаючи на те, що сьогодні я ще до обіду працював, тим не менше, знайшов час таки відвідати центр нашого міста.

А що там спитаєте ви? Все просто, там ще раніше біля входу у міську Раду встановили Різдвяну шопку, а вже сьогодні, 6 січня – дідух.

Як це відбувалося, де саме розташовані головні атрибути свята Різдва Христового та багато іншого читайте далі.

Отже, ще кілька днів тому проїжджаючи трамваєм через площу Ринок бачив, що там недалеко від входу в Ратушу стоїть імпровізована шопка. Чимось вона нагадала мені минулорічну, яка стояла біля ялинки на проспекті Свободи.

Мої здогадки мали розвіятися тоді, коли я буду безпосередньо біля неї. А поїхати в центр я планував 6 січня, адже саме в цей день на площі Яворницького мали офіційно встановити Різдвяного Дідуха.

Все це дійство відбувалося близько 12 години дня, коли біля приміщення Міської Ради зібралися містяни та гості міста Лева. Саме вони вирушили колоною, яку очолював звіздар із різдвяною зіркою.

Хода супроводжувалася колядками, які виконували діти з ансамблю «Джерельце».

За якийсь час Різдвяного Дідуха встановили на площі Яворницького, де він стоятиме до 19 січня включно. Фактично до завершення всіх різдвяних свят.

Також читайте:   Сліди на піску

Дідух

Якщо поглянути на сам Різдвяний Дідух, то він складається з 150-ти снопиків, а його висота більше трьох метрів заввишки.

Над його виготовленням працювали працівники Музею народної архітектури та побуту, працівники локомотиворемонтного депо, працівники управління культури, ЛКП «Ратуша-сервіс», а також родина Коцюків.

Опісля площі Яворницького Воробус попрямував вже до Різдвяної шопки. Вона також така цікава, адже складається із персонажів, які чимось мені нагадують острів Пасхи в Тихому океані.

Ваш автор не помилився, це саме та шопка, яка була минулого року, щоправда на цей раз львівський скульптор по дереву Антон Лубій виставив свої заготовки на загал і дав можливість дітлахам доробити нових персонажів.

Виглядає шопка досить таки красиво. Бачили б ви скільки людей сюди приходить щоб зробити фото напам’ять. Воробус аж змушений був кілька хвилин чекати щоб зробити фото для блогу.

Одним словом, свято наближається… Вже незабаром ми будемо сідати з своїми сім’ями до Святої Вечері.
Христос Раждається – Славімо Його!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*