Що таке КаучСерфінг? - Блог про Львів

Що таке КаучСерфінг?

Каучсерфінг

Йшов якось Воробус додому з хорошим знайомим. Заговорили ми щось на тему подорожей що з теперішнім курсом долара в ту ж Європу поїхати проблематично, а хотілося би.

І тут колега мене запитує наступне, цитую: «А ти, Воробус, колись їздив закордон з допомогою онлайн-сервісу – КаучСерфінґ. Кажуть що це вигідна річ».

Будете сміятися, але після його слів мені стало аж якось незручно.

Як ви вважаєте чому? Та відповідь думаю очевидна , тому що я не маю жодного поняття що таке той серфінг і з чим його треба їсти.

Звісно, що мені потім розповіли суть сервісу і в черговій публікації на блозі я поділюся своїми знаннями з нашими читачами.

Отже, каучсерфінґ – це мережева гостинність на основі онлайн-сервісу. В чому її суть?

Є конкретний сайт, його адреса – couchsurfing.com, де людина заходить, реєструється і згодом шукає людину, яка може прийняти її на квартиру на час подорожі.

Тобто, якщо казати на хлопський розум, ти хочеш поїхати в Париж, грошей на проживання не вистачає, знаходяться добрі люди, які з радістю приймуть тебе на час подорожі до себе.

Згодом, якщо ця людина захоче приїхати в Україну, ти їй також допомагає з помешканням.

Якщо вдатися до дослівного перекладу, то слово «couch surfing» означає, мандрівка диванами. Саме таким чином більшість людей здійснює подорожі.

Також читайте:   Похід Воробуса і компанії на гору Яйко-Ілемське. Частина перша

Транспорт використовує автостопом, проживання за допомогою каучсерфінгу й так далі.

Перед тим як розповісти ще цікавинки цього сервісу вдамся до історії. Заснував все це діло американський студент – Кейсі Фентон.

Він дуже хотів поїхати в Ісландію, навіть купив дешевий квиток на літак, а от на проживання грошей то не залишилося. І тоді, юнак вирішив написати листи близько тисячі людей, були це переважно студенти, які б прийняли його «на хату».

Дехто погодився й саме від тоді розпочалася історія каучсерфінґу.

До речі, не все так просто тут як здається. Нещодавно читав історію людини, яка шукала собі притулок у Сан-Франциско.

Будете сміятися, але там реально чоловік відписав що прийме до себе в будинок, але щоб його не здивував той факт, що він любить ходити по хаті голим.

Тому, якщо шукаєте собі «хостера», то уважно вивчайте його профіль та читайте відгуки. Звертайте увагу на те, кого людина хостила раніше щоб потім не було розбіжностей.

Взагалі у кожній справі, й в каучсерфінґу в тому числі, треба бути максимально обережними.

Поїздка в іншу країну завжди ризик, але вовків боятися – в ліс не ходити. Цей онлайн-сервіс вже зараз нараховує більше 5 мільйонів людей.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. zars 25.02.2016 пише:

    Народ! Давайте знайдемо Воробусу якусь іспанку, яка любить ходити по хаті голою…

    • Світились айстрами 25.02.2016 пише:

      Не треба іспанку! Всі іспанки старі і страшні!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*