Що потрібно знати про прокат автомобілів в Україні (частина 2) - Блог про Львів

Що потрібно знати про прокат автомобілів в Україні (частина 2)

особливості прокату автомобілів

Якими би добрими чи поганими не були фірми, котрі пропонують прокат автомобілів, при користуванні їхніми послугами необхідно враховувати деякі особливості їхньої роботи, незалежно від того, де Ви збираєтесь орендувати автомобіль – на території України чи в країнах Європи.

Давайте розберемося, що ж це за такі особливості.

  1. Резервувати транспортний засіб слід завчасно. Необхідно пам’ятати про те, що не всі фірми по прокату авто приймають замовлення на конкретну модель. Зазвичай вони приймають замовлення на конкретний клас автомобіля. Але в деяких випадках можна зробити замовлення і на конкретну модель.
  2. Замовляючи автомобіль необхідно пам’ятати про той факт, що прокатні фірми в своєму арсеналі, як правило, використовують автомобілі з механічною коробкою передач, де перемикання швидкостей виконується вручну. І якщо Ви звикли їздити на автомобілі на “автоматі”, то Вам бажано про всяк випадок трохи потренуватися заздалегідь чи взяти кілька уроків водіння на автомобілі на “механіці”.
  3. Як правило, всі прокатні фірми приймають і готівку, і платіжні картки, але найзручнішою формою розрахунків буде кредитна картка, оскільки у такому випадку не потрібно залишати ніякої застави. Бажано, щоб на Вашій кредитній картці була сума, яка перевищує вартість оренди хоча би вдвічі (частина коштів може блокуватися як застава).
  4. Використовуючи транспортний засіб, завжди майте при собі посвідчення водія, особистий паспорт та акт прийому-передачі автомобіля.
  5. Користуючись автомобілем, взятим напрокат, варто дотримуватися правил дорожнього руху. Фірми, які здають транспортні засоби в оренду, ведуть «чорні списки» злісних порушників правил дорожнього руху. І якщо Ви потрапите до такого списку, наступного разу Вам можуть відмовити в оренді автомобіля.
  6. Отримуючи автомобіль в оренду обов’язково проаналізуйте усі наявні дефекти та звірте їх із переліком в акті прийому-передачі, бо при поверненні автомобіля за всі нові дефекти Вам доведеться заплатити.
  7. Необхідно пам’ятати про ту обставину, що фірма накладає обмеження на добовий пробіг автомобіля (наприклад, 100 км. на добу) і якщо Ви не зняли цього обмеження, то за кожний зайвий кілометр пробігу доведеться доплачувати.
  8. Слід пам’ятати і про те, що курити в орендованих автомобілях, як правило, не дозволяється.
  9. Повертати автомобіль необхідно з повним баком пального. В тому випадку, коли палива буде не вистачати, то компанія доллє своє пальне і візьме з Вас за це плату, яка зазвичай значно вища, ніж на звичайних заправках.
  10. Повертати автомобіль на пункт прокату бажано в робочий час, бо буває, що за роботу приймальника в неробочий час доведеться ще щось доплатити (залежить від фірми). Також доплату з Вас можуть взяти і тоді, коли Ви будете здавати автомобіль в якомусь іншому місті, навіть якщо в ньому є представництво компанії, яка надала Вам авто.

І остання, але одна з найважливіших порад – оформляючи договір оренди, не економте та оформляйте додаткові види страховки, адже у житті часто бувають непередбачені випадки. Щасливих та рівних Вам доріг!

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 08.03.2016 пише:

    прокатні фірми в своєму арсеналі, як правило, використовують автомобілі з механічною коробкою передач

    Дивно, мені здавалося, що їм навпаки вигідніше використотувати машини з автоматом, бо тим хто звик до механіки перевчатися особливо не треба, також економія пального і нижча вірогідність поломок через невмілих водіїв. Хоча напевно більше грає роль мейнстрім тої чи іншої країни.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*