Знайомство із сквошем для журналістів - Блог про Львів

Знайомство із сквошем для журналістів

Сквош між журналістами

А далі на блозі Воробуса будемо відкривати черговий для нас, новий вид спорту. Його назва – сквош. Багато хто не знає що це таке і з чим його їсти, але нижче більш детальніше з ним ознайомимося, адже

Вчора, 24 березня, у Сквош-Центрі, що на ТВК Південний відбувся перший чемпіонат серед журналістів Львова. Мав приймати в ньому участь і автор блогу, але через травму ноги взяти участь у змаганнях так і не зумів.

Тим не менше, у змаганнях зі сквошу взяло участь 11-ть представників ЗМІ, серед яких і 1 дівчина.

Були представники ЗІКу, Вголосу, ГалІнфо, Експресу, сайту Депо, Газети по-українськи, Наживо ТВ, Львівської Хвилі. Усі учасники були розподілені на дві групи по 5 і 6 гравців відповідно. По двоє кращих виходили у півфінали.

Так, за підсумками турніру Володимир Крупчук посів перше місце, він у фіналі з рахунком 2:0 (11:5, 11:6) обіграв Василя Танкевича.

Переможець турніру - Володимир Крупчук

Щодо матчу за третє місце, то в ньому Віталій Крутяков обіграв Костянтина Качурівського.

А у матчі за 5 місце відбулась дуель “експресівців” Максима Качурівського і Олега Зубарука, у якій перемогу здобув перший.

Та, головне, що журналісти відкрили для себе новий вид спорту – сквош. Це спорт, який стрімко набирає популярності серед усіх, адже не вимагає серйозних фізичних зусиль і з другої сторони – дає велике навантаження на усі види м’язів.

Також читайте:   Як вибрати спортивне харчування?

Віталій Крутяков

Довідка:

Сквош — ігровий вид спорту в закритому приміщенні, ведеться спеціальними ракетками на оточеному з чотирьох сторін стінами корті. У матчі беруть участь два учасники, завдання кожного відбити м’яч у стіну так, щоб суперник не зміг відбити до того, як м’яч два рази стукнеться об підлогу, або суперник відіб’є його в аут.

Щодо переваг цього виду спорту, то сквош дає відмінне навантаження на всі групи м’язів, а також серцево-судинну систему. За годину гри у сквош гравець витрачає від 700 до 1000 кілокалорій (3000-4000 кДж). Це істотно більше, ніж в інших видах спорту і на 70% більше, ніж у тенісі.

Сквош дуже активно розвивається в Україні. Постійно відкриваються нові корти для сквошу і збільшується кількість гравців. Враховуючи розвиток сквошу у світі, у цього виду спорту досить непогані шанси потрапити згодом у список олімпійських видів спорту.

Також, кому цікаво повідомлю, що у Львові скоро відбудеться Міжнародний Сквош Турнір «LVIVSquashCUP 2016», який триватиме з 27 квітня по 1 травня 2016 року.

Фото: Роман Витвицький.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*