Соціальну мережу Фейсбук вразив вірус - Блог про Львів

Соціальну мережу Фейсбук вразив вірус

Вірус у фейсбуці

Продовжуємо…

Отже, не встиг Воробус прочитати в інтернеті про новий вірус, як він дістався й до мене. Хоча, десь у підсвідомості думав, що може він автора блогу таки омине.

Як ви думаєте, читачі блогу, через що він поширюється?

Відповідь очевидна – через соціальні мережі, а в даному випадку – це фейсбук, який в останні роки набув шаленої популярності серед населення України й не лише.

Що це за такий вірус і як він поширюється в мережі?

Отже, кілька днів тому користувачі фейсбуку у США та Західній Європі масово почали жалітися, що їхні сторінки вражає невідомий вірус. Робить він це досить таки просто.

Люди заходять на свою сторінку, бачать що їх друг відмітив їх на відео або фотографії, натискають на цю ссилку, а далі вірус робить все сам.

Кажуть, що найбільш вразливим є такий популярний браузер сучасності як CHROME. Хоча, й інші також стають вразливими.

От, скажімо, Ігор Воробус вдома «юзає» мозіллу й вже вірус дістався до мене. Заходжу я кілька хвилин тому на фейсбук і бачу, що мій друг – Оксана, яка дуже рідко сидить в соціальних мережах мене багато разів відзначила у дописі.

Також читайте:   Дзвінки через Однокласники

Чи не підозріло це? Рідко коли мене подібним чином відзначають у своїх дописах. Само собою я нічого відкривати не став, а лише написав дівчині чи її часом не вразив вірус. Досі відповіді від неї нема.

Якщо би я відкрив посилання, на мій комп’ютер одразу ж би встановилося вірусне розширення до браузера й саме воно почало би від мого імена відсилати невідомі повідомлення моїм друзям.

Як позбутися вірусу?

1. Найкраще взагалі не натискати ніколи на невідомі посилання, позначення на фотографіях, відеозаписах тощо.

2. Якщо ж вірус таки атакував ваш комп’ютер, то треба неодмінно змінити пароль до сторінки.

3. Просканувати ваше «дітище» антивірусом.

4. Намагатися попередити ваших друзів, що посилання від вас відкривати не треба. Якщо вірус і буде писати від вашого імені повідомлення, то з часом ви їх побачите.
5. Пробувати «вбити» вірус вручну. Для цього необхідно відкрити список завдань браузера і завершити процеси, які можуть викликати підозру (наприклад – April First Prank Toolkit).
6. Просто бути обережними навіть тоді, коли Воробус чи хтось інший не повідомляє про можливу загрозу: не відкривати підозрілих посилань, не лазити по невідомих сайтах тощо.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*