Вулицями Львова пройшла Хресна дорога - Блог про Львів

Вулицями Львова пройшла Хресна дорога

Хресна дорога-2016

Ну, а тепер розповім про обіцяний репортаж з Хресної дороги, яка з року в рік проходить у Хрестопокліну неділю в нашому місті.

Для Воробуса вже також стало доброю традицією брати в ній участь. Незважаючи на те, що після зняття гіпсу мені досить таки важко переміщатися, в центр я таки поїхав і хоч не всю, а частину Дороги таки пройшов.

Про те, що якась масштабна подія відбувається у місті Лева стало зрозуміло ще в районі вулиці Шота Руставелі, де наша маршрутка потрапила у затор і далі їхати не могла досить тривалий час.

Ваш автор як і більшість пасажирів вийшли з салону й пішли далі пішки. По дорозі ми зустрічали ще не одну групу людей, які тільки й говорили за майбутню Хресну Ходу.

Ближче до місця її початку, а це церква святого Михайла народу значно побільшало. Навіть скажу, що їх було десятки тисяч, які стояли як на дорозі, на горбах, так і посередині вулиці.

Приємно, що серед великої кількості людей були не лише люди пенсійного віку, а й багато молоді. Хтось прийшов сюди з своєю половинкою, хтось з друзями. Всі добре розуміють, що без Бога – а ні до порога.

Також читайте:   До Львова привезли мощі святої Фаустини Ковальської

Ось вона 15 година й початок дійству було дано. Кожні кілька метрів організатори робили так звані молитовні зупинки. Молилися люди й священники за людей, за військовослужбовців, за засоби масової інформації тощо.

Зрозуміло, що великий акцент робився війні на Сході, яка досі триває, а також особливістю цьогорічної хресної дороги є те, що в основу молитовних текстів, які читаються під час неї, закладено життєпис блаженного священномученика о. Василя Величковського. Під час ходи несли мощі та ікону блаженного, а також величезний хрест.

Радує, що в день Хрестопоклонної неділі надворі світило сонце, температура повітря піднялася до рекордних розмірів. Після вулиці Підвальної процесія вирушила далі по вулиці Винниченка – проспекту Свободи – вулиці Листопадового Чину, а завершилося все в церкві святого Юрія, де спершу слово мали керівники міста та представники конфесій, а потім Хрест було повішено в дворі собору.

Вже незабаром християни будуть святкувати свято Великодня, яке цьогоріч припадає на травень місяць, а наступна Хресна дорога пройде вже наступного року, як завжди, в Хрестопоклонну неділю.

Молимося до Бога, адже без нього – а ні до порога.

Залишайтеся з нами… Воробус підготував ще не одну публікацію для вас.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*