10 найважливіших подій 2018 року в Україні

Євробляхери

Завершується 2018 рік – рік півня, тому настав час підводити його підсумки. Розпочнемо з України. Цікавинок було багато, але серед усіх виділив би наступні:

1. Впровадження воєнного стану.

Війна в Україні триває, кінця не видно й наприкінці року, враховуючи події на Азовському морі, президент Петро Порошенко ввів надзвичайний стан у деяких областях, а під кінець року його скасував. Що йому це дало невідомо. Відомо ж лише, що ворог чатує й може й будь-який момент напасти.

Воєнний стан

2. Введення в обіг залізних гривень.

27 квітня у грошовий обіг України було введено металеві гривні. Зараз ми можемо побачити у суспільстві монети номіналом 1 та 2 гривні. До 2020 обіцяють ще видати «п’ятку» та «десятку».

Якщо бути відвертим, то мене ця новинка не порадувала. Гривні маленькі й часто їх можна загубити у гаманці.

Залізні гривні

3. Фінал Ліги Чемпіонів.

Навіть Воробус подавав заявку щоб потрапити на головний матч року серед клубів Європи. На жаль, потрапити на стадіон НСК «Олімпійський» я так і не зумів, але, тим не менше, подія відбулася й вперше Україна прийняла поєдинок такого рівня. Історична дата – 26 травня 2018 року.

Столиця

4. Пожежа в Чорнобилі.

Ця подія наробила великого розголосу в Україні. Серед людей почалася паніка, ходили різні чутки, що в лісі, де сталося загоряння продукти горіння є радіоактивними й це може завдати шкоди здоров’ю українців. На щастя, пожежу швидко ліквідували.

Також читайте:   За що треба критикувати місцеві вибори-2015

Пожежа

5. Томос.

6. Скандал із «євробляхерами».

Протести на кордонах, покинуті автівки – це все скандал із «євробляхерами».

7. «Нафтогаз» відсудив у «Газпрому» 2,56 млрд доларів.

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Нафтогаз

8. «Нова українська школа».

З 2018 року перші класи шкіл почали навчатися за новим стандартом в рамках програми НУШ (Нова українська школа). Це реформа середнього шкільництва Міністерства освіти і науки, яка передбачає створення школи, де діти будуть навчатися через діяльність, а основна увага спрямована на розвиток компетентностей, а не запам’ятовування фактів.

Навчання триватиме 12 років, як прийнято в більшості розвинених країн. Початкова школа триває чотири роки і поділяється на два цикли (1-2 класи – адаптаційно-ігровий, 3-4 класи – основний). Базова середня освіта – п’ять років і поділяється на два цикли (5-6 класи – адаптаційний, 7-9 класи – базове предметне навчання). Профільна середня освіта – три роки, передбачає вибір академічного чи професійного спрямувань.

Нова школа

9. Смерть відомих українців.

19 червня помер Іван Драч, 7 липня Левко Лук’яненко, а на початку року, 31 січня перший астронафт УКраїни – Леонід Каденюк.

Леонід Каденюк

10. Обмеження транспортних засобів межах міста.

Відтепер у містах водії мають їхати не 70, а 50-ть кілометрів на годину.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*