10-ть цікавих фактів про маршрут на Молдавяну

На Молдавяну

Продовжую розповідати про наш похід на Молдавяну й далі наведу кілька цікавих фактів, які, на мою думку, Вам знадобляться у майбутньому поході.

Отже:

1. На місці початку походу, а точніше на верху траси Трансфагараш є безкоштовний Wi-Fi. Зловити його можна біля будиночку з «медичною допомогою». На місці вже здогадаєтеся де він розташований.

2. Стоянка для транспортних засобів.

Можна пробувати залишити авто у диких місцях, як, скажімо, біля озера, біля дороги. Ми ж залишали свій «дриндулєт» на платній стоянці. Вартує таке задоволення – 40 румунських за одну добу такого простою.

3. Вершина Молдавяна має висоту – 2544 метри.

Здається це не багато, але коли вирушите у похід, то одразу ж зрозумієте у чому полягає складність маршруту. По дорозі турист має здолати п’ять (!) вершин висотою не менше 2000 метрів над рівнем моря. Тому, планувати похід треба, як мінімум, на два дні.

4. Питна вода.

Її з собою багато не треба брати, адже на маршруті є як маленькі, такі і великі джерела. Переважно вони розташовуються біля гірських озер, які є також прісними.

5. Місця для ночівлі.

Туристи ночують переважно біля великих озер. Їх по дорозі буде чотири. Одне Ви будете перетинати, йдучи по стежці, друге вже після підйому на три вершини. До третього треба буде спуститися з хребта, четверте розташоване біля самої Молдавяни.

Також читайте:   Як виробити дозвіл на туристичний похід мармароським масивом? (актуально)

До слова, не лише галявини біля озер є чудовими місцями для ночівлі. Для прикладу, група Воробуса ночувала просто біля «калабані», до якої ми спустилися з хребта. Побачили джерело, рівну місцину, то чому б не заночувати саме там.

6. Важке повітря.

Не знаю як кому, а вашому автору було дійсно важко дихати на висоті близько 2000 метрів. Тому, зловживати тут алкоголем не бажано.

7. Відсутність дров.

За них варто забути, бо банально тут нема дерев. Виручити може хіба що газовий балон.

8. Ланцюги на маршруті.

Вони у важких місцях для підйому також є. Тому, не лінуйтеся, а прихопіть із собою рукавиці. В них буде легше підніматися.

9. Хрести.

Як це не банально звучить, але вони на шляху зустрічаються. Люди гинуть, тому не бійтеся йти далі.

10. Короткий шлях.

Не обов’язково їхати на вершину траси Трансфагараш. Короткий шлях є також десь на початку цієї дороги. Орієнтир – закінчення місць для кемпінгу.

Нехай щастить!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*