В які країни українці можуть їздити без візи - Блог про Львів

В які країни українці можуть їздити без візи

Куди без візи?

Їхав вчора ваш автор з роботи додому, зустрів знайомого, щось так почали балакати на тему відпочинку і ось мене колега запитав, далі цитую: «Ігоре, а ти знаєш список всіх безвізових країн для України?».

Звісно, я відповів категорично, бо цього списку не знаю, лише чув по новинах інколи що в ту чи нішу країну можна їздити без візи.

Собі та другові пообіцяв, що коли матиму час, то обов’язково з’ясую всі подробиці безвізового режиму.

Так от, хто може мені допомогти? Звісно, що всезнайко інтернет. Воробус почав робити різні запити і ось що я з’ясував.

На даний час, українці без віз можуть їздити у такі країни:

В Європі це: Чорногорія і Македонія, Албанія, Сербія, Хорватія, Боснія і Герцеговина, Андорра, Росія, Білорусія, Молдавія, ПМР (Придністров’я), Туреччина, Республіка Північного Кіпру, Шпіцберген (найпівнічніша частина королівства Норвегії).

В Азії не треба робити віз у такі країни як: Азербайджан, Бруней, Вірменія, Грузія, Ізраїль, Казахстан, Киргизія, Малайзія, Монголія, М’янма, Східного Тимору, Таджикистан, Туреччина та Узбекистан.

В Африці це такі країни як: Мадагаскар, Намібія, Туніс, Свазіленд тощо. Тут ще є великий список країн, але у кожної з них є багато умов, за яких цю візу можна отримати, зокрема: платоспроможність, квитки назад і так далі.

Також читайте:   Як це проїжджати повз Жмеринку

Також у близько як 40 країнах візи видаються безпосередньо по прильоті в аеропорт цієї країни або ж при перетині кордону. Це такі країни як: Єгипет, Домініканська Республіка, Того та інші.

Перебувати в цих країнах можна від 30-ти до 90 днів в залежності від законів тієї чи нішої країни.

Більш детально ознайомитися із правилами видачі віз для конкретної країни можна тут.

Випала із цього списку Хорватія, а все тому, що остання вступила в Євросоюз, а туди, які відомо, українці їздять за допомогою віз.

І буквально коли вже хотів опубліковувати цю публікацію дізнався ще одну країну, а яку українці зможуть їздити без віз – Панама. З 16 серпня таку можливість матимуть всі українці з умовою, що перебуватимуть в цій країні не більше 90-та днів.

Також багато говориться про те, що незабаром Україна має отримати безвізовий режим з Євросоюзом, але щось мені здається поки ми отримаємо подібне, то Воробус вже буде старий дідуган. 😀

І насамкінець скажу, що коли будете вибирати країну куди ви хочете їхати уважно ознайомтеся із правилами в’їзду, щоб не витрачати даремно гроші на оформлення візи.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 07.08.2013 пише:

    а як же Гондурас? 😡

  2. VIK 08.08.2013 пише:

    Воробус, в тебе застаріла інфа – Хорватію вже треба євро-віза!

  3. bachkur 20.08.2013 пише:

    “Молдавія” – ти що цю статтю гугл переводчиком з російської перекладав?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*