Мультитул – “ящик з інструментами” в кишені - Блог про Львів

Мультитул – “ящик з інструментами” в кишені

Victorinox Hercules

Так із упевненістю може сказати власник мультитулу. Цей складаний ніж має безліч найрізноманітніших інструментів, і для всіх знаходиться місце в рукоятці. Прикрутити гвинтик, який випав із сонцезахисних окулярів і підпиляти ніготь, який зламався. Відрізати волосінь, яка заплуталася в прибережних кущах, чи налагодити механізм годинника – все це можна зробити, якщо в кишені є такий універсальний ніж.

Обирайте не поспішаючи

Багатофункціональних ножів безліч, вибрати саме той, який потрібен, непросто. Спочатку вирішіть, для чого він Вам потрібен, в якій області лежить більшість завдань, які Ви хочете вирішувати з його допомогою. В першу чергу він необхідний людям екстремальних професій або захоплень – рибалкам і альпіністам, механікам і водіям. Словом, тим, хто часто виявляється далеко від цивілізації і змушений усувати поломки без допомоги спеціалізованих майстерень.

Виробників мультитулів чимало, але знавці вибирають продукцію Victorinox Hercules. Визначившись з виробником, прикиньте, які саме інструменти вам частіше можуть знадобитися. А вже купивши, не кладіть його на верхню полицю своєї шафи, а завжди носіть з собою. Ніколи не знаєш, коли він може стати у нагоді.

Трохи історії

Я вже згадував фірму Victorinox. Її поява і розвиток – сама по собі цікава історія. Починається вона у позаминулому столітті, в 1884 році. Родина – Швейцарія, перший власник, він же розробник інструменту – Карл Ельзенер. Йому пощастило стати постачальником своєї продукції в армію. Замовнику потрібна була, крім інших інструментів, викрутка, а потім і штопор. Вони і доповнили початковий, не надто багатий набір, який складався із клинка, шила і консервного ножа.

Також читайте:   Чому варто вибрати масляні трансформатори

Незважаючи на всі старання Ельзенера, незабаром у нього з’явився конкурент на армійські поставки – фірма Wenger. Генерали, не довго думаючи, уклали контракт з обома, створюючи таким чином здорову конкуренцію, яка сприяє вдосконаленню продукції.

VictorinoxКонкуренція була безкомпромісною і тягнулася довго. Тільки на початку XXI століття Вікторінокс обійшов Венгер, просто купивши його. Всі ці роки Victorinox працював над поліпшенням свого дітища. Нинішня продукція далеко пішла від примітивних ножів позаминулого століття. Згодом вони стали отримувати імена, які підказували, на якого покупця вони розраховані: “студентський”, “фермерський”, “спортивний”.

Секретом успіху інструментів Вікторінокс можна назвати якість сталь, яка йде на їх виготовлення. Причому, для різних пристосувань використовують її різні сорти: для пилки – одні, для шила – інші. Більше того, фірма бере на себе зобов’язання відремонтувати будь-який вироблений нею ніж, замінивши будь-яку деталь, яка вийшла з ладу.

За матеріалами: https://vx.ua/ (магазин Victorinox в Україні).

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*