Що таке «стікербомбінг»?

стікербомбінг

Стікербомбінг як техніка нанесення малюнка на корпус автомобіля за допомогою наклейок-стікерів з’явилась ще у минулому столітті в США. Шанувальники подібного стилю вважають, що обклеєні стікерами частини автомобіля надають їм особливу яскравість та індивідуальність.

Однак оригінальність – це не єдина перевага стікербомбінгу. Подібна техніка дозволяє замаскувати дефекти кузова і бампера, причому зробити це можна без суттєвих додаткових витрат.

Історія стікербомбінгу

У 80-роках двадцятого століття в Нью-Йорку був дуже популярним напрям графіті. Це була, по суті, ці субкультура, в якій виділялись молоді люди, які малювали свої малюнки поверх інших. Таких суб’єктів почали називати «бомберами», а самі малюнки «бомбами». Головне в такому виді «мистецтва» була не якість малюнка, а кількість нанесеного зображення. Такі малюнки масово наносились у громадських, проте важкодоступних місцях, що викликало невдоволення у громадян та міської влади, яка нічого з цим подіяти не могла.

Далі популярність цього напрямку перекинулась до Японії, де стала тісно пов’язана з автоспортом. А було це ось так. На той час у Японії почали розвиватися різні стилі шрифту (різновид автоспорту, що характеризуються проходженням поворотів з навмисним зміщенням провідної осі). Цей вид спорту дуже ефектний при виконанні, а пілоти гоночних авто намагались залучати більше глядачів на змагання, візуально прикрашаючи свої авто великою кількістю маленьких наклейок з різними зображеннями – «стікерами». Гонщики почали «бомбити», тобто обклеювати свої авто, роблячи з них кожного разу витвір мистецтва. Так і з’явився stickerbombing.

Також читайте:   Підготовка авто до весни: чек-лист

стікербомбінг

Наклейки для стікербомбінгу

Існує 2 головні способи обклеювання:

  • перший спосіб – це багато невеликих наклейок, виготовлених з достатньо міцного матеріалу для декорування невеликих поверхонь. Цей варіант дозволяє «бомберу» максимально проявити власну індивідуальність і творчий підхід;
  • другий спосіб – це використання цілісного полотна, яке складається з дрібних малюнків. Його виготовляють з міцного матеріалу, стійкого до впливу зовнішніх факторів. Воно буває різних розмірів, але призначене в основному для покриття великої поверхні. Таким чином, «бомберам» не доведеться витрачати багато часу на розміщення дрібних деталей;

В ході нанесення стікерів на поверхні важливо бути акуратним і в жодному разі не поспішати, адже, незважаючи на те, що ця процедура на перший погляд видається легкою, труднощі все ж можуть виникнути. Важливо ретельно розгладжувати стікери щоб уникнути утворення складок.

Якщо обрані наклейки мають спеціальне водостійке покриття і виконані стійкими до сонячного світла фарбами, то вони прослужать більше 3 і більше років.

До речі, наклеювати стікери можна не тільки на авто, прикрасити ними можна і велосипед, і мотоцикл, і гітару, і ноутбук, і меблі вдома, і навіть валізу для подорожей.

стікербомбінг

За матеріалами сайту: https://rat.in.ua/.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*