Чому варто проводити багато часу на природі? - Блог про Львів

Чому варто проводити багато часу на природі?

Чому варто проводити багато часу на природі?

Природа заспокоює та покращує наше самопочуття. Вчені стверджують: усього пів години на тиждень, проведені поблизу природи, знижують ризик появи депресії та серцевих захворювань. Варто провести відпустку так, аби була можливість не тільки відпочити, а й оздоровитися. Особливий попит в Україні мають санаторії Закарпаття https://vsesanatorii.com/ua/sanatorii-zakarpatja. Забронюйте там проживання, щоб побути на природі й відчути ефект від лікування мінеральними водами.

Контакт із природою лікує та заспокоює

Що було б, якби мешканці міста почали гуляти в парку чи лісі хоча би 30 хвилин на тиждень? Їхній настрій точно поліпшився б! Австралійські вчені довели, що це не весь позитивний вплив. Півгодинний контакт із природою знижує ризик депресії на 7%, а ймовірність розвитку гіпертонії – на цілих 9%. Дослідження показали, що прогулянка звичайним міським парком позитивно впливає на стан серця, зменшує стрес і тривожність.

Тридцять хвилин – це стільки ж, скільки поїздка на роботу, серія ситкому чи випуску новин. Згідно з гіпотезою біофілії, людина потребує контакту з природою, як повітря. Природа заспокоює наші нерви, дає відпочити тілом і душею – та наповнює нас щастям.

Це не значить, що одразу прямо варто переїжджати на дачу. Достатньо того, що ми намагаємося щодня оточувати себе рослинами, зокрема, у своїх будинках і офісах. Прогулянка парком, споглядання з вікна зелених зон – хороший початок. Посадка горшкових рослин у домашніх умовах або облаштування невеликого саду на підвіконні – також чудова ідея. Вони не тільки оживлять атмосферу, але й здатні продовжити наше життя, як підтвердили дослідження.

Також читайте:   Похід Воробуса і компанії на вершину Стримба. Частина перша

Контакт із природою покращує наші стосунки з людьми

Сім’ї, які проводять час на природі, щасливіші! Вчені з американського університету штату Іллінойс довели, що контакт із природою зміцнює соціальні зв’язки та сприяє тому, що ми рідше дратуємось. Від нашого психічного самопочуття напряму залежить те, як ми ставимося до близьких людей.

Спільна прогулянка чи пікнік у лісі, на лузі чи на березі не лише розслаблять нас, але й змусять трохи заспокоїтися та загострять наші почуття. У таких умовах поліпшити сімейні стосунки легше, так само як і встановити позитивні стосунки з іншою людиною. Ми більше перебуваємо «тут і зараз», тому більш відкриті до іншої людини.

Як це відбувається? Вчені пояснюють просто: “Коли ми більш уважні й менш дратівливі, то нам краще контактувати між собою. Більша самосвідомість та краще сприйняття іншої людини допомагає спонтанно працювати над покращенням та зміцненням стосунків із близькими».

Якщо ви зробите відпочинок на природі сімейною традицією, то будете мати можливість відчувати близькість кожен вихідний або, наприклад, у вибраний день. Старайтеся більше часу проводити на свіжому повітрі, щоб покращити своє самопочуття та стосунки з важливими для вас людьми.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*