Що нас чекає у найближчому майбутньому. Частина друга - Блог про Львів

Що нас чекає у найближчому майбутньому. Частина друга

Що буде в майбутньому?

Продовжуємо…

Другий розділ – про майбутнє штучного інтелекту. Про що йдеться у ньому?

Коли штучний інтелект перевершить людський і чим це може загрожувати людству. Які досягнення у ШІ існують на сьогодні. Роботи-помічники у побуті і спілкуванні – чи витіснять вони людей з робочих місць (до речі, роботи-порохотяги вже давно існують – їх вільно можна придбати).

Що таке оптогенетика і чи можна повністю змоделювати і відтворити людський мозок. Коли людина зіллється з роботом. «Аватар» – не зовсім фантастика. Виявляється, створення аватарів цілком можливе.

Третій розділ – про майбутнє медицини. Напевно, у кожного з нас вдома є термометр. І його наявність ні в кого не викликає здивування. У багатьох є тонометр для вимірювання тиску.

І це також не розкіш, хоч і коштує він більше 2000 грн. У близькому майбутньому ми будемо мати так званий трикодер – прилад для діагностики. Щось на зразок портативного МРТ-апарату розміром зі смартфон.

Провели ним по тілу – і він видав інформацію, які є проблеми. До лікаря також ходити не доведеться. Принаймні до сімейного. Лікар буде електронним і викликатиметься на екран звичайною комп’ютерною командою. Він задаватиме питання стостовно вашого самопочуття і симптомів, отримуватиме дані з трикодера і таким чином буде ставити діагноз і давати рекомендації стосовно лікування. Складні випадки будуть лікуватись у стаціонарі, але на більш високому рівні, ніж це відбувається зараз. Хворий орган, який не піддається лікуванню, можна буде замінити вирощеним спеціально для вас – з ваших же клітин. Будуть створені спеціальні ферми органів. До речі, одну з таких ферм відвідував автор особисто.

Також читайте:   Іти по воді...

Редагування генів дозволить позбутись цілого ряду генетичних захворювань і навіть вдосконалити свій організм. Жодних зондів для діагностики ШКТ – вони будуть замінені таблеткою з мікрокамерою, яка фотографуватиме все на своєму шляху. Наскільки мені відомо, такі таблетки вже існують, але масово їх ще не застосовують. Стовбурові клітини і клонування. Нові методи лікування онкології (хіміотерапія стане пережитком минулого і порівнюватиметься з п’явками) – наночастинки з прицільною дією, генна терапія, новітні препарати. Чи можна буде спинити старіння.

Далі у книзі йтиметься про майбутнє нанотехнологій, енергії, космічних подорожей, багатства і людства в цілому. Коли прочитаю, якщо матиму час – напишу про все це =)

До речі, видана книга у львівському видавництві «Літопис». Один з наукових редакторів – Іван Вакарчук, батько Святослава Вакарчука («Океан Ельзи»).

Автор статті: Arwenita.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*