Тайський масаж: що це таке та що він лікує?

Тайський масаж

Тайський масаж – що це? Просто ще один спосіб “витягування грошей” салонів краси або реальний інструмент для позбавлення від багатьох недуг? Давайте спробуємо знайти відповідь на ці питання.

Що таке тайський масаж

Це частина особливої культури, нетрадиційної медицини, наукових досліджень та філософських навчань. Впливання руками на конкретні області, натискання певної інтенсивності і особливі вправи допомагають:

  • не втратити природну красу;
  • зміцнити душу;
  • відновити енергетичний баланс;
  • оздоровити тіло і органи.

Тайський масаж відноситься до духовних практик, які мають пряме відношення до буддизму. Мистецтво тайського масажу раніше осягали лише в храмах. Кожен сеанс тайського масажу можна називати “метта”, що перекладається, як “симпатія, щира доброта і чиста любов”.

Щоб повністю усвідомити концепцію тайського масажу, необхідно розуміти, що за переконаннями тайців, людська енергія протікає по особливим каналам – “сен”. Їх існує просто величезна кількість, але за допомогою масажу можна працювати лише з 10-ю головних.

Якщо потік одного з цих каналів буде порушений, виникне яке-небудь захворювання. А коли масажист прибере енергетичний дисбаланс, людина знову стане повністю здоровою і знайде душевну рівновагу. Причому, обидві ці речі потрібно розглядати, як єдине ціле.

Трохи історії

Тайському масажу вже понад 2,5 тисяч років. Але, він до цих пір вважається одним із найбільш популярних і ефективних у всьому світі. Історія його починається з давньої науки Аюрведа, а отець цього різновиду масажу – доктор Шівакі (або цілитель Джива Компарадж). Саме ця людина була найближчим товаришем самого Будди.

Якось Шівакі відвідував Таїланд, і вирішив розповісти своїм близьким і друзям про знаннях, які там здобув. А точніше – про пробудження енергетичних каналів і результативному впливі на певні точки на тілі. Його оточення зберегло ці знання, і таким чином вони передалися в наші дні.

Тайський масаж: що лікує

У вас є цілих 6 вагомих причин записатися на тайський масаж. Так, сеанс варто відвідати, якщо:

  • Ваше тіло затиснуте, шия видає дивний хрускіт при повороті голови, а в районі попереку ниє. Тайський масаж здатний зняти спазми, максимально делікатно розтягнути втомлені м’язи і поліпшити рухливість суглобів.
  • Ви часто страждаєте через почуття втоми, апатії і сонливості. Масаж не тільки відновить енергетичний стан організму, але і поверне бадьорість з легкістю. Також він нормалізує сон, позбавить вас від синдрому хронічної втоми.
  • У вас спостерігаються які-небудь проблеми зі стільцем. Сеанси допоможуть привести в норму роботу внутрішніх органів, що сприятиме “пробудженню” кишечника.
  • Вас замучили напади головного болю і часті запаморочення. Масаж покращить тонус кровоносних судин, налагодить загальний кровообіг, усуне головний біль і спазми.
  • Вам не подобається ваша фігура. В’яле тіло, худоба або зайва вага – все це можна швидко прибрати, записавшись на зміцнення і омолодження тіла шляхом курсу тайського масажу.
  • Ви хочете нарешті відчути гармонію з навколишнім світом, відчути спокій, набути впевненості в своїх силах, а також по-філософськи дивитися на свої проблеми.

Всі вищеописані проблеми можна вирішити, якщо записатися на професійний тайський масаж, який виконують особливі фахівці санаторно-курортного комплекса Світязь. Так Ви самі швидко переконаєтесь, що таке тайський масаж і на що він спроможний!

Протипоказання

На жаль, але в деяких випадках проведення тайського масажу заборонено. Так, не можна записуватися на сеанс, якщо Ви:

  • перебуваєте в стані наркотичного або алкогольного сп’яніння;
  • має доброякісні або злоякісні новоутворення;
  • страждаєте від дерматитів, маєте відкриті рани або опіки різного ступеня;
  • вагітні (незалежно від терміну);
  • маєте в анамнезі варикозне розширення вен;
  • страждаєте від недуг суглобів, переломів, остеопорозу.

Також, тайський масаж не варто проводити при підвищеній температурі тіла або при будь-яких інфекційних захворюваннях в гострій стадії.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*