Як вибрати домашній кондиціонер? - Блог про Львів

Як вибрати домашній кондиціонер?

домашній кондиціонер

Побутовий кондиціонер дозволяє створити комфортніші умови в приміщеннях, регулюючи температуру, рівень вологості, а також чистоту обмінного повітря. Через це встановлення кондиціонерів – дуже популярна послуга. Щоб система була ефективною, її потрібно правильно підібрати відповідно до площі приміщення, а також бажаного результату.

Домашній кондиціонер може мати різний дизайн і тип складання. Пропозиція виробників включає стаціонарні, портативні, настінні, касетні, стельові та багато інших моделей. Вибір правильної залежить від багатьох факторів, тому перед покупкою варто ознайомитися з окремими типами пристроїв і проаналізувати їхні можливості в контексті власних потреб.

Що таке кондиціонер і чи є йому альтернатива?

Кондиціонер – це пристрій, який працює на основі екологічного холодоагенту. Він оснащений компресором і компонентами, які відповідають за очищення та сушку повітря. Кондиціонер для дому можна встановити у вигляді системи, завдяки якій він забезпечує тепловий комфорт у кожній кімнаті, де встановлений прилад. Його перевагою є також можливість електронного програмування.

У невеликих приміщеннях альтернативою звичним кондиціонерам може бути кондиціонер із випаровуванням. Це пристрій, оснащений дуже ефективним вентилятором, який перекачує повітря через сотовий фільтр, що насичується водою. Він не тільки охолоджує повітря, але й підвищує його вологість, даруючи приємне відчуття свіжості.

Портативні та стаціонарні кондиціонери: переваги та недоліки

Кондиціонер для квартири – це стаціонарна система чи мобільні пристрої, які можна переміщувати з місця на місце. Кожен із цих варіантів має свої особливості. Безсумнівними перевагами, які має стаціонарний кондиціонер, є безшумна робота, естетичний вигляд, висока ефективність і енергоефективність зокрема. Такі моделі також мають розгалужену систему функцій, але вимагають професійної установки.

На відміну від стаціонарних моделей, портативний кондиціонер можна використовувати відразу після покупки. Його ціна значно нижча, а ще – немає необхідності у виснажливій і дорогій установці. Це також мобільний пристрій, тому його можна вільно перемістити до приміщення, яке зараз використовується. Портативні кондиціонери видають багато шуму, що важливо врахувати при покупці.

Також читайте:   Як вибрати телескопічну витяжку для кухні?

Настінні, касетні, стельові та підлогові кондиціонери

Кондиціонери, які добре працюють у домашній системі, можна встановити в різних місцях. Тому важливо врахувати, де саме пристрій забезпечить найкращі результати й водночас не вплине на дизайн або функціональність інтер’єру. Найбільш універсальним є настінний кондиціонер, який можна розмістити в будь-якому положенні, подалі від меблів і доріжок.

Стельовий кондиціонер усуває проблему видування прохолодного повітря в окупованій зоні. З іншого боку, підлоговий кондиціонер дискретний і непомітний, через що він не заважає обладнанню інтер’єру. Такий пристрій також добре встановлювати в приміщеннях із незначною кількістю вільного місця. Для підвісної стелі найкраще підійде касетний кондиціонер.

Кондиціонери розділені та мультиспліт

У стаціонарних домашніх установках використовується два типи обладнання. Спліт-кондиціонер – модель, призначена для однієї кімнати. Він виготовлений із двох частин:

  • внутрішньої – з електронним контролером;
  • зовнішньої – з компресором.

Обидва елементи з’єднані загальною установкою, що проходить через стіну будівлі. Це найпопулярніший тип кондиціонерів.

Мультиспліт-кондиціонер призначений для будинку з багатьма кімнатами. Його конструкція дозволяє з’єднувати один зовнішній модуль із декількома модулями в різних приміщеннях будівлі. Кожен із внутрішніх блоків має свій елемент керування, що дозволяє самостійно контролювати клімат у кожній кімнаті.

Зважайте на ці особливості при виборі кондиціонерів, щоб підібрати найкраще обладнання за важливими для вас критеріями.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*