Як виготовляється лобове скло? - Блог про Львів

Як виготовляється лобове скло?

лобове скло

Розвиток виробництва лобового скла починається разом із виробництвом автомобілів. Оригінальною функцією лобового скла було підвищення безпеки та комфорту пасажирів. Сьогодні ми використовуємо його ще й для інших функцій, таких як відбиття сонячного світла й уникнення нагрівання. А завдяки акустичній фользі легко зменшити шум у салоні.

Можна знайти різне автоскло Тернопіль ціна його варіюється, але є багато доступних і водночас надійних варіантів.

Що варто знати про лобове скло та його виробництво?

Лобове скло – це високотехнологічна продукція, важлива для остаточного вигляду автомобіля, а отже, і його здатності конкурувати на ринку. На ньому можуть розміщуватися спеціальні антени та різні датчики зв’язку, наприклад, датчик транзиту на дорозі та датчик реєстрації платних платежів.

На початку виробництва лобового скла є так звана лінія зрізаного листа, що вирізає зрізаний лист із великих скляних пластин. Вони вже мають розмір вітрового скла, яке буде зроблене з них. На сайті https://www.luckyglass.com.ua/ ви знайдете широкий вибір високоякісного автоскла для різних автомобілів, яке надійно служитиме багато років і чудово виконуватиме свої функції.

Ключові процеси

Лінія моделей є другим виробничим пунктом, за допомогою якого контур зовнішньої та внутрішньої скляної моделі вирізається із заготовки. Краї закруглюються шліфуванням, а заготовка ретельно очищується від забруднень. Інтегрований шовкографічний принтер друкує чорну смугу на новому автосклі, щоб покрити зони кріплення. Смугу сушать за допомогою ультрафіолету. Зовнішня сторона лобового скла покрита розділюючим порошком, що запобігає склеюванню на наступній фазі виробництва.

Лобове скло згинається в електропечі, що є ключовим процесом усього виробництва. Тому технологічну процедуру вигину кожен виробник ретельно охороняє. Лобове скло безперервно нагрівається та відхиляється до остаточної форми силою тяжіння. Крім того, воно охолоджується – і це створює внутрішню напругу вітрового скла. Вона запобігає розриву, через що скло відрізняється високою стійкістю до механічних пошкоджень і напруги.

Також читайте:   ГБО 6: принцип роботи та основні переваги

Що відбувається далі?

Потім вставляється захисна (ПВБ) плівка між внутрішньою та зовнішньою скляними частинами. Цей процес називається ламінуванням. Тоді необхідно витягнути абсолютно все повітря між склянками (спочатку на холоді – після нагрівання під значним тиском).

На передостанньому етапі виробничого процесу лобове скло доходить до остаточної лінії огляду. Крім ретельного огляду, здійснюються остаточні регулювання, такі як паяльні з’єднувачі на підігріте лобове скло, обрізання кінців фольги, що виступає, тощо.

Нарешті, поліуретановий профіль наноситься на внутрішній край лобового скла (так звана екструзія). Завдяки цьому досягається максимальна герметичність, звукоізоляція, водонепроникність. Також процедура прискорює подальше вставлення лобового скла до машини.

Процес переробки вітрового скла

Звичайне скло, яке використовується для виготовлення тари, значно відрізняється від лобового скла, зокрема за складом. Лобове скло містить смоли, тоновані покриття та вбудовану захисну (ПВБ) плівку, яка захищає водія не лише в аварії.

Звичайна лінія для сортування скла в контейнері не може сортувати чи змінювати автомобільне скло. Також класичні склозаводи не мають необхідного обладнання для обробки такого матеріалу. З цих причин неможливо утилізувати лобове скло у нормально відсортовані відходи.

Сьогодні найчастіше автомобіль із пошкодженим автосклом доручається службі, яка замінить його й займеться ліквідацією. Для цього варто шукати надійну компанію, аби бути впевненими в якості продукції та виконаних робіт.

заміна автоскла

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*