Необхідний мінімум для повноцінної косметички - Блог про Львів

Необхідний мінімум для повноцінної косметички

Необхідний мінімум для повноцінної косметички

На хвилі моди на розумне споживання і розуміючи, що асортимент косметики у магазинах просто безмежний, багато дівчат задумуються, як створити свою косметичку. І це справді проблема. Море тональних з розпродажів, які навіть не підходять вам по відтінку, розбиті тіні в палетці, які шкода викинути, наполовину використані помади, які чекають особливого випадку. Знайоме? Розбираємося, як зібрати косметичку, в якій все буде потрібним.

З чого почати?

В першу чергу, з ревізії. Розберіть всю косметику і будьте нещадні. Якщо термін придатності помади вийшов або ви останній раз користувалися нею 3 роки тому на новорічний корпоратив – викидайте. Позбавтеся від старих, зламаних, висохлих продуктів і тих, якими об’єктивно не користуєтеся. Постарайтеся залишити тільки те, що дійсно любите і використовуєте хоча б два-три рази на тиждень.

Спочатку потрібно зрозуміти, що вам потрібно від косметики: швидкий і легкий макіяж, мінімалістичний, класичний повсякденний, або, може, ви хочете просто виключити всі токсичні засоби з шкідливими інгредієнтами?

Для натхнення подивіться відео улюблених б’юті-блогерів або Pinterest. Можете зберегти в обране фото з макіяжем, який вам сподобався, і заглядати туди, поки ходите по магазинам косметики. Перш ніж щось купити, подумайте, як це впишеться в вашу косметичку і як часто ви зможете цим користуватися. Не варто брати соту помаду тільки тому, що на неї знижка.

Необхідний мінімум для повноцінної косметички

Що ж повинно бути в мінімальному наборі косметики?

Магазин косметики eZebra радить, що до такого мінімально необхідного набору косметики варто включити:

  • Тональну основу, яка підходить вам за текстурою і відтінку. Пам’ятайте, що для жирної шкіри краще купувати матову, для сухої – зволожуючу.
  • Консилер, який прибирає темні кола під очима і маскує локальні недосконалості.
  • Туш для брів. Можна з відтінком – додасть густоти. Можна використовувати і ваші звичайні тіні для очей, якщо вони підходять за кольором.
  • Класичну чорну туш для вій. Якщо у вас вії дивляться вниз, то перед тим як наносити туш, обов’язково використовуйте щипці для завивки.
  • Тіні. Це можуть бути кремові тіні або палетка. Краще друге, тому що там більше відтінків, які можна комбінувати між собою.
  • Помаду. Її ще можна використовувати як рум’яна або навіть наносити на повіки і розтушовувати пензликом. Виходить засіб «три в одному». Краще, якщо у вас буде одна яскрава помада на вихід і більш нейтральна- на щодень.
  • Хайлайтер. Акценти можна розставити вище вилиць, на повіках, кінчику носа або над верхньою губою. Взагалі бронзатор, рум’яна і хайлайтер стануть в нагоді не тільки для контурінгу, але і для макіяжу очей. Іноді таке тріо можна знайти в одній палітрі.
  • Пудру. Найкраще брати безбарвну компактну, її можна використовувати протягом усього року. Також не завадить завжди носити з собою матуючі серветки.
  • Олівець для очей (чорний або коричневий). Чорний можна розтушувати і використовувати не тільки щоб малювати стрілки, а й в якості тіней
  • Бальзам для губ. Його можна нанести на матову помаду і отримати ефект вологих губ.

Необхідний мінімум для повноцінної косметички

От і все. Звичайно, кожен може доповнити цей список якось по-своєму. Наприклад, хтось не може обійтися без матуючої пудри через жирну шкіри, але це вже дуже індивідуально. Моя ж косметичка розрахована на більшість. З її допомогою кожна дівчина чи жінка зможе зробити макіяж, як на роботу, так і для вечора в клубі.

При написанні статті частково використано матеріали сайту ezebra.com.ua.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. The Notorious B.I.G. 13.04.2020 пише:

    Забула про стограмівку і варене яйко 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*