Чому важливо, щоб батьки навчили дитину бути ЛЮДИНОЮ! - Блог про Львів

Чому важливо, щоб батьки навчили дитину бути ЛЮДИНОЮ!

Гендерна рівність

Читаю статтю про злидні і про розруху, яка в головах. Око перечепилось через фразу, де вже дорослі дівчата докоряли своїй матері за те, що вона не навчила їх бути жінкою. Не знаю, в кого як, а в мене це викликало шквал обурення.

Головне, щоб батьки навчили дитину бути ЛЮДИНОЮ!

Взагалі не розумію, коли гендер приплітають скрізь. Таке враження складається, що статеві ознаки керують всім на світі і визначають все на світі. Може, досить стереотипів? Коли чоловік і жінка створюють сім”ю, кожен з них викладається на максимум заради родини. Принаймні так має бути. Я зараз про нормальну, адекватну сім”ю пишу, а не про різні відхилення – з ними до психологів.

“Чоловік має забезпечувати”. Справді? Лише він один? А сім”ю точно двоє створювали? А вона точно згоду давала без примусу? Забезпечувати сім”ю мають двоє. А вже в яких пропорціях – це залежить від професії, роботи, посади. Хочеш жити більш-менш забезпечено? Працюй над собою, вчися, здобувай хорошу професію, яка дасть тобі більше, ніж мінімальну зарплату. Не бажаєш тягнути фінансово сім”ю самотужки? Тоді нащо звертаєш увагу на хлопців, які живуть на мамині і татові гроші і не заробили собі навіть на пляшку пива чи на морозиво? Шукай відповідального та з адекватною метою в житті. Або нащо звертаєш увагу на дівчат-“лялечок”, яким лише спонсор потрібний? Шукай достойну і таку, яка здатна сама себе забезпечити.

“Жінка має готувати і прибирати”. Справді? Якщо це її вибір і якщо на сімейній нараді (радяться лише чоловік і дружина, без “допомоги залу”) ухвалено рішення, що жінка буде займатись хатньою роботою – на здоров’я. До речі, легше зміну біля станка чи конвеєра відпрацювати, ніж бути стовідсотковою домогосподаркою. Хто відчув на собі – той зрозуміє. Якщо жінка не вміє чи не бажає готувати, це не має її знецінювати. Сьогодні є чудова альтернатива: їжа з ресторанів/кафе або найманий працівник, який буде приходити і готувати. Правда, для цього сім”я має підвищити рівень доходу.

Також читайте:   Хто такі друзі?

Ситуацію “Я – дівчинка. Я хочу, щоб мені купили сукню, дали гроші на манікюр. А вдома я нічого робити не повинна. І заробляти не повинна. Я маю бути тільки гарною і прикрашати світ” взагалі не буду коментувати. Знаю, що таке існує, але для мене це неприйнятно.

У моїй сім’ї навантаження розподілене приблизно порівну між мною і чоловіком. Якщо він взяв на себе більшу частину фінансового забезпечення і меншу – хатньої роботи (готувати-прибирати), то я обрала більшу частину домогосподарчих робіт і меншу – фінансову.

Таке співвідношення влаштовує обох і дозволяє витримувати баланс. Таким чином, чоловікові не треба заморочуватись, коли і що зробити на сніданок-обід-вечерю або що вдягти на вулицю. Він отримує все це “за замовчуванням”. А мені не треба шукати додаткову роботу, щоб заробити ще умовних “пару тисяч гривень”. У нас нема розподілу на суто “жіночу” і “чоловічу” роботу. У нас кожен робить те, що в нього виходить найкраще. За нагальної потреби можлива повна трансформація: у мене з”явиться додаткова робота і я повністю візьму на себе фінансову частину забезпечення, а чоловік буде підтримувати порядок і носити мені обід/вечерю до комп’ютера.

Підсумовуючи весь цей лонгрід, хочу побажати всім бути ЛЮДИНОЮ. А в сімейному житті – доповнювати один одного і складати єдине ціле, без дірок, уламків та латок.

Хіба що з потертостями )) Виховуйте дитину, якщо вона у вас є, бути, перш за все, самодостатньою особистістю, яка буде мати мету і чітке уявлення, хто вона і чого вона хоче.

Тоді вже в дорослому житті хлопчику не доведеться шукати собі мамцю-2, яка його нагодує та попере шкарпетки. А дівчинці не доведеться шукати гаманець, який даватиме їй гроші на манікюри та прикраси. Це не рецепт щастя, а лише один з його інгредієнтів

Автор статті: Arwenita.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*