Водоспад Пробій - Блог про Львів

Водоспад Пробій

Водоспад Пробій

Всі, хто приїжджає в Карпати у відпустку, назавжди закохується в цей дивовижний край. Тут зосереджено безліч природних заповідників, культурних цінностей і можливостей цікаво і активно відпочити всією сім’єю або компанією.

Що можна побачити і чим зайнятися?

Карпатський край відрізняється широким вибором розваг. Де відпочити в Карпатах навіть не виникає питань, адже територія наповнена цікавими та різноманітними пропозиціями. Для шанувальників спокійного відпочинку в Карпатах, є можливість зняти будинок з каміном в Карпатах в апарт-готелі «Вершина».

Тут є все необхідне для того, щоб провести затишний і комфортний сімейний відпустку, включаючи басейн, лазню, дитячий майданчик і автомобільну парковку. Для любителів екстремальних видів спорту і активного відпочинку підійде спуск по гірській річці або політ на парапланах.

Відпочинок в Карпатах передбачає:

  • Прогулянки на конях
  • Відвідування ліс на пікнік
  • Екстремальний рафтинг
  • Лижі і сноуборд (в зимовий час)
  • Відвідування термальних джерел
  • Поїздки на квадроциклах
  • Пішохідні культурні екскурсії, перегляд архітектурних пам’ятників і місцевих пам’яток
  • Відвідування народних ярмарків, фестивалів

Місто Яремче відноситься до одного з найвідоміших курортів мальовничого Закарпаття. Пропонує безліч варіантів, чим зайнятися в Карпатах, подивитися відомі пам’ятники природи.

Водоспад Пробій

Водоспад Пробій називають найповноводнішим каскадним водоспадом Українських Карпат. Він розташований саме в місті Яремче. Місцеві жителі розповідають, що раніше висота водоспаду досягала 25-ти метрів. Однак, ще в минулому довелося збільшити глибину русла річки, що дозволяло легко сплавляти ліс по річці Прут.

Водоспад Пробій

На даний момент Пробій може похвалитися висотою в 8 метрів. Великою перевагою є широкий огляд, водоспад можна спостерігати з усіх ракурсів, що вважається рідкістю.

Пам’ятник гідрології України розташований в природному заповіднику з неймовірно красивими і унікальними пейзажами. Тут же знаходяться Готичні Складки – це виходи крейдяних порід, утворені ще 60 мільйонів років тому в скелястому обриві.

Також, при відвідуванні водоспаду Пробій варто заглянути на Скелі Довбуша. За місцевими легендами, це містичне місце, де збиралися відомі ватажки карпатських народних месників – опришків.

Краса природного заповідника назавжди підкорює серце кожного туриста. Незабутні пейзажі залишаються незабутніми і захоплюючими враженнями в життя мандрівника. Подібні пам’ятники створює природа, і в черговий раз доводить свою досконалість і перевага.

Де зупинитися?

Карпатський готель «Вершина» – це затишний і живописний куточок в місті Яремче. Є можливість вибрати відповідне житло:

  • Апартаменти з піччю
  • Апартаменти з каміном
  • Котедж «На печі»

Вас очікує неймовірний відпочинок з дітьми в Карпатах, ви зможете побачити все захоплюючі пам’ятки і пам’ятники природи. Відпустка обіцяє бути насиченою, приємною і комфортною.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*