Особливості ночівлі у наметі - Блог про Львів

Особливості ночівлі у наметі

Намет

Із приходом тепла та темою коронавірусу, як ніколи актуальними є виїзди у Карпати. А куди ж ще їхати влітку.

Хоча, відпочинок з наметами мені завжди подобався. Збираєш компанію, береш рюкзак, намет, продукти харчування та йдеш куди-небудь у гори. Ох, скільки ж таких подорожей вдалося здійснити вашому автору.

Знаю, багато хто як і я колись вперше боявся спати у наметі. Здається ніби буде холодно, можуть залізти змії, комахи, а як бути з дощем? Така буря як була вчора у нашому місті може знести ваш засіб для ночівлі.

Спробую розставити по цьому питанню всі крапки над «і».

Розпочнемо з дощу. Пригадую колись ми ходили на гору Горган-Ілемський. На спуску з цієї вершини нас застав рясний дощ. Уявіть собі, а намет у мене був такий літній (для кемпінгу). Здавалося він не зможе витримати такої кількості дощу, але це не так.

У короткі терміни ми накрили його брезентом, поставили біля міцного дерева, прив’язали й зуміли вижити. Звичайно, не раджу купувати такий намет як я, але боятися не варто.

Чи не буде холодно?

Відповідаю, влітку – ні. Вночі стовпчики термометрів зараз не опускаються нижче 10-15 градусів тепла. Це нормальна температура аби спати в наметі, плюс ви обов’язково повинні мати карімат і спальник. Скажу навіть більше. Мені здається може бути не те що холодно, а навіть жарко.

Також читайте:   Пригоди Воробуса й компанії у Вроцлаві. День перший

Комахи, змії, комарі

Так, від них ніхто не застрахований, вони можуть залізти до вас у намет. Але, якщо бути пильним, то цього вони не зроблять.

Для прикладу, ми часто ставимо намет і зразу ж його закриваємо аби ніхто не заліз або ж не залетіло. Особисто я боюся більше комарів чим змій. Ніколи тобі змія не полізе до тебе, коли навколо повно людей. А ось комарі – паразити ще ті.

Пригадую якось ми не зачинили вхід до намету біля озера Аршиця, то довелося пів ночі виганяти кровопивиць. Уявіть собі цю картину.

Намет і правильне його розміщення

Це також важливо у поході. Треба його поставити так аби вночі вас не змело водою, не впало дерево чи не переїхав автомобіль. Гори горами, але в них час від часу теж їздить якийсь транспорт. У найближчих постах ми про це поговоримо більше детальніше.

А поки що ж потрохи збираємо рюкзак, шукаємо намети і готуємося до літніх походів у гори. Коли, як не зараз це робити?

Ага, і не забувайте з собою теплий одяг і дощовики. У природи немає поганої погоди, але часто вона підносить нам сюрпризи.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*