Як вибрати промислове холодильне обладнання для складу - Блог про Львів

Як вибрати промислове холодильне обладнання для складу

холодильний склад

Холодильний склад є одним з найнеобхідніших елементів у ланцюжку попадання товару від виробника до споживача. Такі склади користуються особливим попитом і поширеністю, у тому числі й у нашому місті Лева. Один тільки Шувар чого вартий!

Складські приміщення, де зберігаються фрукти, овочі, м’ясо та інші продукти, мають особливі вимоги не тільки до самого приміщення, але й до комплектації установками штучного холоду. Саме тому для облаштування складського холодильного приміщення слід використовувати професійне промислове холодильне обладнання.

До речі, однією з головних відмінностей професійного обладнання від побутового є асортимент. Ящо для побуту достатньо в основному холодильника, морозильника та кондиціонера, то в бізнесі використовуються холодильні вітрини, холодильні шафи, холодильні камери та інше обладнання для різних типів продуктів, наприклад, для капусти: https://mincold.com.ua/kholodilnyye-kamery/dlya-ovoshchey/kapusta/.

склад капусти

Особливості проектування холодильних складів

Холодильні склади промислового призначення прийнято розділяти на кілька типів залежно від температурних режимів зберігання, а саме:

  • плюсові (температура зберігання вища 0°С);
  • середньотемпературні (показник температури варіюється від -2 до -18°С);
  • низькотемпературні (призначені для тривалого зберігання заморожених продуктів, показник температури в середовищі в основному від -24 до -30°С);
  • мультитемпературні (до складу обладнання входять різні холодильні установки з універсальними температурними режимами). Саме вони стали особливо популярними та затребуваними останнім часом.

При проектуванні холодильного складу особлива увага приділяється питанню економії (коштів, енергії), а також безпеці для навколишнього середовища. На вибір місця розташування складського приміщення можуть також вплинути такі фактори, як місце розташування (скажімо, поблизу великого населеного пункту, наявність хорошого транспортного сполучення, ціна землі).

обладнання холодильного складу

На підбір холодильного обладнання для промислового складу і проектування сховища також впливають такі фактори, як:

  • розміри та корисний простір холодильного приміщення;
  • необхідний діапазон температурних режимів у середовищі зберігання;
  • відносний показник вологості, необхідний для оптимального зберігання тих чи інших продуктів;
  • наявність якісної вентиляції, тому важливе значення має також підбір вентиляційного обладнання;
  • обсяги продукції, яку планується зберігати на складі;
  • температура продукції перед розміщенням у сховище та ін.

Будівництво сучасного холодильного складу повинно відповідати запитам високотехнологічного виробництва. Використання якісної холодильної техніки дозволить значно скоротити втрати при зберіганні та ефективно використовувати складські приміщення.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*