Варимо рибну юшку з Воробусом (відео) - Блог про Львів

Варимо рибну юшку з Воробусом (відео)

Рибна юшка

Вихідні минули. Як завжди, для Вашого автора вони були дуже активними. Все що запланував собі раніше, вдалося втілити в життя. Це радує, раніше чомусь таке не вдавалося.

Чесно, навіть не знаю з чого розпочати, мабуть, із кулінарної теми. У суботу автор блогу покинув зону комфорту (квартиру) й вибрався з друзями на природу. Вже десь із тиждень часу планували зварити рибну юшку. Всі знають її як уха, але це русизм. Тому, пишемо юшка.

Отже, поки на вулиці ще тепло, свого роду золота осінь, вирішили вибратися компанією на природу й спробувати щось зварити саме там. Місце у мене є коронне, точної локації здавати не буду, але реально там круто. «Поторчали» класно.

Щодо юшки, то варити її не так то й важко. Чесно признаюся, робив я це вперше. Казали друзяки, що їм сподобалося. Як на мене, було смачно. Принаймні, наївся я добряче. Ой, чую я я знову треба бігати і скидати вагу.

Риба

Що потрібно для рибної юшки? Перш за все казан. По-друге, рибу. Зловити її в Левандівському озері не вдалося, то ж я взяв свою вудочку й поїхав на Винниківський ринок. Там вона зловилася з першого разу. Карп на півтора кілограми за мить був вдома у Воробуса. Моя вам порада, читачі блогу, як йдете на природу, краще все собі приготуйте заздалегідь.

Також читайте:   Чому не варто їсти хот-доги на вулиці

Рибу я почистив, помив, забрав нутрощі й засолив. Для юшки на 4,5 літри казан потрібні також: картопля (7-8 штук), морква (2 штуки), зелень, кріп (його мені дали кілограм, що аж не знав чи то картоплю ще варити, чи що?), цибуля (1 штука), сіль, перець, приправа для юшки й стакан горілки.

Ставимо казан на вогнище, наливаємо води й чекаємо поки закипить вода. За цей час можна все підготувати й випити пивка. Природа аж надихала зробити такі смаколики.

Коли кипить вода, потрохи закидаємо туди картоплю та моркву. До речі, картоплю треба різати великими кубиками. В іншому разі вона може розваритися.

Далі кидаємо цибулю, але не розрізаємо її, а повністю цілу. Коли все доварюється закидаємо рибу, яку я розрізав на 6 частин, сіль, перець, приправи, зелень і все помішуємо на вогні. В кінці ж, за бажанням, заливаємо в юшку стакан горілки. Це також додає свій ефект рибній юшці.

Марич Андрій

Хвилин 15 й рибна юшка майже готова. Знімаємо казан з вогню і закриваємо кришкою на 5-10 хвилин.

Все… Можна наливати 50 грам горілки, брати помідорчик чи сало й смакувати. Саме так ми і зробили.

Наступного разу спробуємо приготувати бограч або ж зварити пельмені. Ну, і як без пісні. Поки є настрій треба співати. «Стоїть гора високая…» зайшла нам класно.

Смачного….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*