Ліга чемпіонів. Півфінал. «Барселона» – «КПРФ» – 3:3 (по пенальті – 5:4) - Блог про Львів

Ліга чемпіонів. Півфінал. «Барселона» – «КПРФ» – 3:3 (по пенальті – 5:4)

Ромуло

«Барселона», яка грали на майданчику рідного «Палау Блауграна», була фаворитом у поєдинку проти «КПРФ». Однак, не можна сказати, що «комуністи» були такими вже «андердогами».

Враховуючи те, що у складі цієї команди є кілька провідних гравців збірної Росії, а також досвідчені Фукін та Нандо, які свого часу грали у «Фіналі чотирьох» Кубку УЄФА ще у складі «Динамо», то можна сказати, що команда у «червоно-білих» підібралась досвідчена. До того ж, двом гравцям точно не треба було зайвий раз казати, що таке «Барселона», оскільки Лін та Ромуло встигли пограти у складі «блаугранас». А Лін – так взагалі здобув два Кубки УЄФА саме з «Барсою». Так що, цьому іспанцю точно було, що доводити.

Може, це і дивно прозвучить, але гру розпочали воротарі. Річ у тім, що спочатку Дідак ризикнув підключитись до атаки «Барселони», і навіть пробив по воротах Цайдера. Той виявився готовим до подібного епізоду, і одразу забрав м’яч у руки та спробував пробити по воротах, але не влучив. Така «затравка» виглядала цікавою, тому можна було готуватися до перегляду того, що на нас очікувало далі. А очікував нас такий сюжет. «Барселона» по ходу першого тайму спочатку не була такою гострою. Вочевидь, підопічні Андреу Пласи вирішили подивитись, що придумають їх суперники, якщо їм трохи віддати ініціативу. Вийшло так, що гравці «КПРФ». Ніби і хотіли грати першим номером, але далеко не все у них виходило. Хоча подекуди моменти у них все-таки з’являлись. Особливо треба відзначити Рауля Гомеса, який був дуже активним у складі російського клубу по ходу першого тайму. Але «Барселона» все-таки більше грала першим номером. І той факт, що «синьо-гранатові» все-таки трохи більше володіли ініціативою та намагались дещо більше шукати шляхи до чужих воріт, призвів до голу на 7-й хвилині. Ескердінья перехопив передачу Нандо, після чого м’яч перейшов від Адольфо до Серхіо Лосано, який і змусив Цайдера витягати м’яч з сітки власних воріт. Але це ще було далеко не все. Ща кілька миттєвостей Феррао отримав пас після розіграшу ауту, протягнув м’яч і, незважаючи на спротив опонентів, забив другий гол «Барселони» у цій грі. Так рахунок став 2:0, після чого наставник «КПРФ» Бесик Зоїдзе був змушений брати тайм-аут. Але ця хвилинна перерва не внесла відчутні корективи у гру «комуністів». Так, вони намагались щось створювати попереду, але «Барселона» грамотно грала у захисті. До того ж, коли це було потрібно, виручав Дідак. До цього ще у «КПРФ» додалися проблеми з фолами, адже по ходу першого тайму вони встигли назбирати п’ять командних порушень, тому були змушені грати більш обережно, аби не привезти собі дабл-пенальті. На фоні цих проблем «КПРФ» «Барселона» почувала себе комфортно і могла би забити ще. Однак, ані Айкардо, ані Серхіо Лосано, ані Феррао це не вдавалося зробити. А от «КПРФ» вдалося-таки знайти знайти шпарину у захисті «Барселони». На останніх секундах першого тайму «комуністи» змогли вивести на ударну позицію Ромуло, а той пробив по воротах Дідака. Прямо скажемо: удар вийшов не ідеальним, і його теоретично можна було заблокувати. Однак, мало того, що польовим гравцям «Барселони» не вдалося заблокувати цей удар, так ще він і Дідака трохи застав зненацька. Як наслідок – голкіпер «синьо-гранатових» побачив м’яч у своїх воротах, і одразу тут же пролунала сирена про закінчення першого тайму. Тобто, якби Ромуло пробив бодай би на мить пізніше, то цей гол вже не був би зарахований. А так – можна сказати, що «КПРФ» пощастило з «голом у роздягальню».

Забитий на останніх секундах першого тайму гол у виконанні гравців «КПРФ» кардинально змінив гру в таймі другому. Тепер вже «комуністи» мали перевагу над суперником та створювали моменти біля воріт Дідака. У «Барселони» в ці хвилини фактично нічого не клеїлось в атаці, в той час як біля воріт «блаугранас» було гостро. І на 30-й хвилині гол таки прийшов у ворота «Барси» – відзначився Асадов. Так рахунок став 2:2, і тепер обом командам довелося починати все спочатку. Хоча певна психологічна перевага була у «КПРФ». Але склалося враження, що пропущений гол привів «до тями» гравців «Барселони», які, перш за все, згадали, що вони грають вдома (нехай і за порожніх трибун, але аура «Палау Блауграна» все-таки мала б відчуватись). Тому, «синьо-гранатові» знову почали прибирати ініціативу собі та шукати шляхи до воріт Цайдера. Особливо це було видно на останніх хвилинах другого тайму. Однак, незважаючи на всі намагання футзалістів «Барселони» вирвати перемогу в основний час, гра таки перейшла в екстра-тайми.

Також читайте:   Футзал. Чемпіонат України. Енергія 5:0 Кардинал-Рівне (відео)

У першому екстра-таймі «Барселона» заграла дуже активно. Підопічні Андреу Пласи намагалися створювати проблеми суперникам, перш за все, за рахунок швидких переміщень та пасів. Можливо, десь «комуністи» були до цього не готові. До того ж, на діях гравців російської команди почала позначатися втома (і це, якщо чесно, було трохи дивно, адже у Росії, як відома, поєдинки проходять не по сорок, а по п’ятдесят хвилин, тому в плані витривалості не могло бути жодних питань). Разом з втомою прийшла і втрата концентрації. Інакше навряд чи гравці «КПРФ» дали би можливість Даніелю Ширайші пройти до воріт Цайдера та видати передачу на Ескердінью, який зробив рахунок 3:2 на користь «Барселони». І цей гол фактично дав можливість «блаугранас» залишити перший екстра-тайм за собою.

По такій ситуації представникам «КПРФ» нічого не залишалось, окрім як ризикувати. Тому, логічно, що по ходу другої додаткової 5-хвилинки Асадов став з’являтись у якості п’ятого польового (хоча по ходу гри п’ятим іноді підключався Цайдер). Напруги додавав і той факт, що у обох команд вже було по п’ять фолів, і в такій ситуації кожний наступний фол міг призвести до проблем. Треба сказати, що у деяких епізодах арбітри не свистіли явні порушення правил, чим ще більше накаляли обстановку як на майданчику, так і на лавках запасних. Зрештою, напруга досягла свого апогею, коли у за дванадцять секунд до кінця другого екстра-тайму у ворота «Барселони» був призначений пенальті за гру рукою з боку Адольфо. Нандо точно пробив з 6-метрової позначки, чим не тільки зрівняв рахунок, а й перевів гру в серію післяматчевих пенальті.

У серії пенальті був зафіксований лише один промах. І він був з боку «КПРФ». Лін не зміг забити пенальті колишньому клубу, і це був один з ключових моментів цієї серії. Звичайно, у російської команди були надії на те, що Серхіо Лосано, який останнім пробивав свій 6-метровий у «Барселони», не заб’є, і серія продовжиться, а там, можливо, за рахунок психологічної переваги «КПРФ» могла би дотиснути «Барсу». Однак, капітан «блаугранас» поховав надії представників Росії, забивши свій пенальті. І саме удар «Буйвола» вивів «Барселону» до фіналу, де вже зачекався на свого суперника «Ель-Посо».

«Барселона» (Іспанія) – «КПРФ» (Росія) – 3:3 (по пенальті – 5:4)
Голи: Серхіо Лосано (7), Феррао (8), Ескердінья (43) – Ромуло (20), Асадов (30), Нандо (50 – з 6-метрового)
«Барселона»: Дідак – Айкардо, Марсеніо, Феррао, Дієго – Серхіо Лосано, Даніель Ширайші, Адольфо, Ескердінья
«КПРФ»: Цайдер – Багіров, Ніязов, Рауль Гомес, Нандо – Лін, Ромуло, Сімі Сайотті, Асадов – Разуванов, Бурков, Фукін
Попередження: Ескердінья (29), Марсеніо (50) – Сімі Сайотті (30), Ніязов (45)
Серія пенальті: Нандо – 0:1; Феррао – 1:1; Лін – 1:1 (поперечина); Даніель Ширайші – 2:1; Сімі сайотті – 2:2; Ескердінья – 3:2; Ромуло – 3:3; Дієго – 4:3; Асадов – 4:4; Серхіо Лосано – 5:4.

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*