Про звички, особисті якості та навики, на які багато хто не звертає увагу

Звички

Почнемо мабуть з того, що дехто з вас, в тому числі і я раніше не досліджували цю тему. Жадібно поглинаючи інформацію з книг, відео, тренінгів ми часто бажаємо навчитися популярним темамам – виступати публічно; переговорам, плануванню і тд.

Разом з цим якщо будувати міцну основу на звичках і якостях інших,вище озвучені підуть краще. Емм. Складно? Ок просто читайте далі.

Отже? сьогодні мій топ-7 звичок/якостей/навиків які варто дотримуватися/розвивати в собі/прокачувати
1️⃣Навик – Прийняття
?
Вміти приймати речі, які стаються самі по собі і на яких ми не маємо впливу важко. Ніхто не каже змиритися чи опустити руки. Навпаки, я колись жартував кажучи “Все в наших руках – тому їх треба часто мити”. Цього року це актуально як ніколи і тепер багатозначно. Дійте, але не жалійте себе чи інших. Там де потрібно боріться, в інших випадках – змінюйте шлях та методи. “Хто терпен- той спасен”, яка кажуть “в нас на заході” – не завжди працює як і “махати кулаками після бою” теж не варто.
Впали – піднялись (іноді відлежались) – пішли далі.

2️⃣Усвідомлювати і розуміти свої цінності, мотиви і потреби.
?
Тема складна, важко пояснити в кількох реченнях. Можна запитувати себе кожен день: Ти хто такий? Куди йдеш? Що шукаєш? Можна популярніше запитати – “Можливо я займаюся дурнею. Навіщо це все і для чого?”. Або виписати “те що цінуєш чи що важливо”. Досліжуйте чому ви ведете себе так чи інакше, але якщо “копаєте в собі, не забувайте садити щось нове, приємне”

3️⃣Вміти відпускати цілі
?
О так! Безперечно ставити цілі слід. Це те що потрібно. Тема дуже широка. Разом з цим слід враховувати, що саму ціль (іноді) не варто доводити до кінця (або видозмінити) і це нормально (так-так). Тут про навчитися відпускати речі, справи, людей. Не бути боржником себе в минулому – бо я комусь це пообіцяв, навіть собі. Інші часи – інші пісні.

4️⃣Кордони та правила
?
Тут дуже коротко. Якщо ви не поставити кордони для інших людей, то вони навяжуть вам свої. Якщо ви немає своїх правил в комунікації, в організації дня чи структури (основни), то вам навяжуть ці правила інші. Запитайте себе про свої правила у багатьох сферах життя. І тут не лише про принципи чи консерватизм, а про те що вам важливо, про вашу ідентичність.

Також читайте:   Кінець світу так і не наступив. Коли ж він буде насправді?

5️⃣Контроль соціальних мережу і час в інтернеті.
?
Тисячі сповіщень. Сотні разів на день перевірки телефона. Десятки улюблених блогів і меседжерів, які майоріють повідомленнями. Подейкують, що в день ми«прогортуємо»до 150 метрів вinstagram чи facebook.? Телефон – це продовження руки”, так каже мій друг. Ок – приймаємо це , усвідомлюємо що для нас важливо зараз бути в мережі,
але діємо за правилами і контролюємо свій час. Вимкніть всі сповіщення, налаштуйте групи. Памятай те про цифровий детокс зранку і ввечері.

6️⃣Фокус у діях.
?
Можна знати “щось про все івсе про щось”. Можна займатися
сотнею справ і бути вправним жонглером. Так щось в цьому є.
Життя зараз швидке. Те саме з діяльністю чи проектами. Досліджуйте, пробуйте. Будьте багатогранними. Разом з цим Multitasking – не існує, є лише паралельне опрацювання з різних сенсорних каналів (Cocktail Party effect). Отже ?Станьте майстрами в справі яка вам подобається і приносить користь вам і суспільству.Фільтруйте інформацію і розумійте навіщо це наприклад вчити, а не вчіть все підряд. Дізнались щось – практикуйте.

7️⃣Дбати про себе.
Банально??Але ми забуваємо – що ми гостіна цій планеті і в нашому тілі. Відповідно дбайте про фізичне і ментальне. Займайтесь спортом – ходіть багато, пийте воду, споживайте здорову іжу, Висипайтесь,відпочивайте. Працюйте з своєю впевненістю і самооцінкою. Не гнобіть себе, не накручуйте, не тримайте зла. Розвивайтесь і оточуйте себе цікавими людьми. Дозволяйте собі. Полюбіть себе. Енергія яка йде від цієї взаємодії – є ключем для тих навиків чи професійних якостей про які ви завжди мріяли.
?
Оберіть для себе цифру яка відгукнулася найбільше (що б хотіли розвинути в собі/вже робите і звісно діліться думками, далі це стане основою для інших постів)
?
Дякую за увагу. Користуйтесь.

Автор статті: bankiduki.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*