Східниця – унікальний курорт Галичини - Блог про Львів

Східниця – унікальний курорт Галичини

Східниця

Східниця – невеликий бальнеологічний курорт, який колись прославився як нафтова столиця Галичини. Цілющі властивості місцевої мінеральної води типу «Нафтуся» вже давно не піддаються сумнівам, тому стійкий потік бажаючих провести свої законні відпустки та поправити здоров’я у тихій мальовничій провінції не зупиняється.

Головні лікувальні фактори тут – чудо-вода, свіже гірське повітря, карпатський ландшафт та привітність місцевих жителів, які незмінним спокоєм і завзятістю відгодовують туристів, які приїхали «на води», своїми неймовірно смачними карпатськими делікатесами.

Лікування

Місцеві води відносяться до гідрокарбонатних і сульфатно-гідрокарбонатних кальцієво-натрієвих (мінералізація 0,5-0,8 г/л). Крім того, води багатьох джерел, а їх розвідано 38, також містять вуглекислий газ, сірководень й інші речовини, які корисні при різного роду захворюваннях. В околицях Східниці також були знайдені багаті родовища торф’яного болота, яке часто використовують у лікувальних цілях.

Показання до лікування: хвороби нирок і печінки, органів сечовивідних шляхів, кишечника, сольові діатези, підвищена і знижена кислотність шлунка, недокрів’я, цукровий діабет та інші. За процедури і лікарські консультації відповідає найбільший у регіоні відомчий санаторій-профілакторій.

Скористатися послугами санаторію може будь-хто, для цього не обов’язково жити в його стінах. Благо, на курорті відкрито чимало пансіонатів, готелів і затишних недорогих домашніх міні-готелів на 5-10 номерів. Цінителі комфорту та розкішного відпочинку також не будуть розчаровані, скажімо, такий готель як “Respect” може запропонувати 4-зірковий сервіс, послуги СПА-центру та програми лікування: https://www.respecthotel.com.ua/all-spa/.

Також читайте:   Похід Воробуса і компанії на гору Парашка (18-19 липня 2015). Частина третя (відео)

готель Respect

Розваги та цікаві місця у Східниці

Головні пам’ятки Східниці – природні: це гори, долини і ліси. Тому тут так популярні прогулянки по околицях або екскурсії в національний парк «Сколівські Бескиди». За «культурний багаж» туристів відповідає Музей Омеляна Стоцького – інженера, який відкрив в 60-х рр. XX століття родовище мінеральних вод. Якщо буде час і бажання, варто проїхатися і на курорт Трускавець або навіть до Львова – ось вже де пам’яток не бракує.

Ще одна популярна екскурсія – до давньоруського міста Тустань, що на Урицьких скелях. Химерні великі скелі, вік яких налічує вже більше 60 млн. років, завжди згадувалися в місцевих легендах і переказах. Так що не дивно, що тут, на так званому «княжому шляху», колись стояв могутній град Тустань. Достеменно ж відомо, що в VIII-XIII століттях тут знаходилася наскальна дерев’яна фортеця, її городище і понині досліджується Карпатською архітектурно-археологічною експедицією.

Тустань

Дізнатися більше про Тустань можна в розташованому поруч музеї. Або просто прогулятися по дерев’яних настилах, що пролягають прямо над обривистими скелями, щоб побачити і залишки стін, і підскельні коридори, і входи в печери, і 35-метровий колодязь.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*