Тараканівський форт - Блог про Львів

Тараканівський форт

Тараканівський форт

Із цими виїздами і надмірною зайнятістю, ваш автор геть забув розповісти про форт, в якому нещодавно вдалося побувати.

Його назва – Тараканівський і знаходиться він у Рівненській області неподалік Дубно. Вже багато років мріяв побувати в цьому місці. Проте, постійно мені щось заважало.

То часу не було там зупинятися, то поїхали в Острог і Тунель Кохання, то не було компанії. Навіть скажу більше, восени я з своїми велосипедистами розглядали поїздку в ці місця. Все залишилося лише в наших планах, адже чисто випадково ваш автор, повертаючись із футзального поєдинку Кубка України, таки зумів відвідати Тараканівський форт.

Дістатися до нього не так то й важко. Знаходиться він у однойменному селі неподалік місцевого кладовища. Від нього треба ще їхати або ж йти близько кілометра. Дорога в досить хорошому стані.

Форт-застава

Далі є класна колибка для посиденьок. Коли ми були, то там компанія розпалила вогнище і смакувала шашлик. А чому б і ні? Далі спуск, безпосередньо, до форту. Екскурсійних груп не бракує. Кажуть, що тут треба лазити з людьми, які знають про Тараканів все. У багатьох місцях є завали, тут можна навіть заблукати.

Також читайте:   Воробус їде на Говерлу

На території

Будете сміятися, але ми спершу не зрозуміли як зайти у форт, адже пішли кругом. Натрапили на крутезний пагорб, звідки видно як їде потяг за маршрутом Рівне – Львів. Крутезне видовище. У часи царя Гороха залізниця була стратегічним об’єктом.

Робимо фото, спускаємося і таки шукаємо вхід у форт. Знаходимо, але в нього треба входити через темряву. Тому, ліхтарик у Тараканові знадобиться.

Ось ми на місці. Будівлі вражають. Уявляю собі як тут було класно колись. Зараз же це просто руїни. Відреставрувати би їх, вхід зробити платним і туристи би сюди ще більше підтягнулися.

Дивно мені з людей, які ходять сюди в туалет. Що більше нема куди піти? Реально, у Тараканівський форт вартує приїхати на повний день. Тут є де ходити, а якщо ще й переночувати з наметом, то взагалі містично. Кажуть тут є свої духи. Колись так і зробимо.

Подорожувати – круто. Не сидіть вдома. Життя пролетить швидко.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*