Воробус відвідав музей загиблих літаків у Хоросно - Блог про Львів

Воробус відвідав музей загиблих літаків у Хоросно

Музей загиблих літаків

Пам’ятаєте свого часу автор блогу з колегами лазив хребтом Аршиці у пошуках літака, який ще у далекому 1983 році розбився у районі гори Горган-Ілемський. Досі посміхаюся, коли згадую як я робив близько 5-ти спроб його знайти. Важкий рюкзак, блукання протягом трьох днів, набридливий жереп, сварки з членами моєї команди й не лише. Все це було, але залишків винищувача МиГ-23М знайти так і не вдавалося.

І лише з шостого разу та завдяки координатам мого друга Руслана нарешті вдалося потрапити на місце авіакатастрофи.

Сказати, що місце падіння мене вразило – це нічого не сказати. Подерті руки, штани, велика кількість мух, загублений телефон – це те, завдяки чому запам’яталися наші пригоди.

Тому, на згадку про літак Аршиці я забрав із собою маленький кусочок «розбитого». Сховав його у підвалі й довго думав кому його віддати на зберігання. І цей час таки настав, приблизно через три роки.

Чисто випадково побачив в інтернеті пост п. Андрія, який анонсував відкриття музею загиблих літаків неподалік Львова. Подумав собі, що це хороша нагода долучитися до цікавої справи. Безпосередньо на відкриття потрапити я не зумів, але таки зробив це нещодавно.

Щоб наші читачі розуміли музей загиблих літаків знаходиться у селі Хоросно. Це у 16-ти кілометрах від Сихова. Якщо ж вдатися до точності, то це фактично біля повороту на Раковець. По правій стороні дороги Ви побачите знаки-літачки, які й заведуть до музею. Заблукати там неможливо, адже «літачки» часто зустрічаються по дорозі. Плюс, якщо вбити у гугл-картах «музей загиблих літаків», то навігатор теж Вас заведе до бажаного місця призначення. Від траси їхати хвилин зо десять не більше.

Також читайте:   Календурь

Природа тут вражає. Кругом сосни, класні подвір’я. Мені чомусь відразу ж у голові прокрутилася Аршиця і її природа. Там вартує побувати.

Щодо музею, то одразу ж на вході до нього мене очікував його засновник п. Андрій. Приємно було познайомитися з людиною, яка, як і я, багато де бувала і знає. Саме цьому чоловіку я подарував залишки літака з Аршиці.

Що ж, йдемо глянути на сам музей. При вході стоїть старовинний літак. Кажуть, що якщо з ним не зробити фото, то Ви не були у музеї. Саме так і робимо.

Найбільша цінність музею так званий купол. У ньому заходяться залишки дванадцяти літаків часів другої світової війни. Всі вони знайдені на території Західної України за минулі два роки. В основному це німецькі та радянські літаки. Серед експонатів є двигуни, кисневий балон, елементи парашутної системи та інше.

Вхід у музей безкоштовний. Щоправда, працює він поки що лише в субота та неділю. Подивлюся, якщо ще десь знайду залишки літаків, то обов’язково їх дам у цей музей, як і планую у майбутньому завітати сюди із своїми велосипедистами. Це треба бачити.

Більше фото ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*