Що брати в гори взимку - Блог про Львів

Що брати в гори взимку

Зимові гори

Чи ходили ви в гори взимку? Думаю, що не кожен наважиться це зробити. А ось Ігор Батькович це зробив. Навіть скажу більше, я поставив собі за мету обійти всім відомі вершини саме в зимову пору року. Як досі пам’ятаю наше сходження на Хом’як. Ми тоді ледь не замерзли.

На жаль, зараз маю не так багато часу «вештатися» вихідними, але на все свій час. Що тягне мене в зимові гори? Сніг, спокій, пригоди й компанія. Не так багато людей хоче вилазити із зони комфорту, то ж треба ще знайти колег по горах.

У сьогоднішньому пості ж спробую дати поради, а що ж саме треба брати із собою в зимові гори.

Намет і спальний мішок

Перше, на що радив би звернути увагу, так це на спальник. Якщо ви йдете в гори з наметом, то й спати десь потрібно. Особисто я практикував і ночівлю на вулиці, й в хатинках лісника. Не думайте, що в хаті лісника такі аж круті умови. Це ж треба прийти, розпалити й вже тоді спати.

Щодо вулиці, то треба брати спальник не менше «-15» градусів. Вночі й так холоднувато, а тут ще й гори. Можете собі замовити хороший спальний мішок в ALP (і взагалі раджу подивитися різне спорядження для походів на сайті alp.com.ua).

Намет так само, явно він має бути не за сто гривень, як мав автор блогу. Теж бажано купити щось хороше.

Також читайте:   Чому варто поїхати в Карпати

намет для зимового походу

Кухонне спорядження

Пальник, примус, чи як там ще його називають. Сумніваюся, що ви зумієте так швидко розпалити вогнище взимку. Тому, примус треба мати. Коштує він разом із балоном гривень 500 й приготувати чай чи навіть зварити макарони зможете дуже швидко.

Одяг і взуття

Особисто я у зимових горах користуюся термобілизною. Беріть її два комплекти, теплу куртку, обов’язково рукавиці й нормальне взуття. До речі, якщо є бахіли, то вони би також згодилися. Якщо буде великий покрив снігу, то він може налізти під штани, у шкарпетки, мокрі ноги й далі біда. Не забудьте про трекінгові палиці й кішки.

Їжа та напої

Щодо їжі та напоїв – бавитися з алкоголем би не радив. Здається він ніби зігріває, але це відчуття ілюзії. А от термос з гарячим чаєм може стати у нагоді.

Їжа має бути легка, ситна аби не заважала нести рюкзак. Наприклад, гречка. Багато хто купує сублімовані продукти – вони легкі і поживні, а також довго зберігаються. (Сублімація полягає у видаленні вологи з продуктів, завдяки чому вони і зменшуються суттєво у вазі).

Допоміжні засоби

Аптечка, ліхтарик, мотузка…. Їх я би також радив з собою брати. Гори є різними, різної складності й багато в чому сприяє вашому сходженню погода.

зимовий похід

Нехай щастить…

Подорожувати – круто!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*