Як виготовляють паперові пакети - Блог про Львів

Як виготовляють паперові пакети

паперові пакети

Ви ніколи не замислювались, як звичайні аркуші паперу перетворюються на ті міцні, акуратні паперові пакети, які ви носите з собою? Що ж, у цій статті спробую пояснити основні етапи процесу виробництва паперових пакетів.

Розглянемо на прикладі, як це робиться у типографії “Конус-Ю” у Києві: https://konus-u.com.ua/production/pakety/bumazhnye-pakety/.

Підготовка паперової маси

У більшості випадків паперові пакети для продуктів виготовляються з переробленого паперу, який збирають і обробляють на фабриці з переробки паперу. У рідкісних випадках папір роблять зі свіжої паперової маси, яка представляє собою тонку деревну стружку з дерев. Ця целюлоза проходить через різні механічні та хімічні процеси для досягнення певного кольору і ваги. Для отримання якісного і професійного вигляду папір необхідно багаторазово вибілювати і очищати.

Пресування целюлози в папір

Підготовлену целюлозу поміщають у машину з виготовлення паперу. Ця машина в деякому сенсі нагадує традиційний принтер, але замість друкарської фарби вона розгортає чисті аркуші паперу, які виходять шляхом стиснення целюлози на тонкі й довгі скибочки. Різні розміри барабанів і різні рівні хімікатів та целюлозного матеріалу дозволяють виробляти різні типи паперових аркушів. Листи скручуються і розрізають на прийнятні розміри перед підготовкою до остаточної зборки або різання.

Вибір сировини – паперу

Необхідний папір, виходячи з замовлення клієнта щодо кольору, текстури та розміру, купується та готується до виготовлення. Якщо будь-який друк потрібно зробити на мішку, це робиться на цьому етапі.

Також читайте:   Воробус нарешті назбирав грибів. Винники рулять!!!

Обробка паперу

Підготовлені аркуші паперу тепер вирізані відповідно до розмірів, визначених замовником. Саме на цьому етапі визначається і реалізується форма та дизайн паперового пакета.

Штампування вушок

Після етапу порізки настав час визначитися з ручками паперового пакета. Якщо паперовий пакет буде мати мотузкові ручки, тоді до пакету потрібно буде прикріпити люверси, що і робиться на цьому етапі. В іншому випадку, якщо в пакеті будуть вирізані отвори як ручки, це теж робиться на цьому етапі.

Зминання паперу

Щоб полегшити подальше згортання та злипання різних частин пакета, папір, що прорізається, зморщується. Це забезпечує рівномірність подальшого складання пакетів.

Жорсткий прес

Іноді клієнтам потрібні особливо міцні пакети. Це вимагає склеювання аркушів паперу, щоб зробити паперовий пакет товстішим. Це робиться на стадії жорсткого пресування, де між шарами наносять клей, і вони машинно пресуються між собою.

Складання, наклеювання та обробка

Це завершальна стадія виробничого процесу. Всі незалежно оброблені частини пакетів, такі як передня і задня частини, бічні заслінки тощо, розташовуються разом, складаються і приклеюються уздовж складок, і завершальний штрих – додавання ручок.

Щоб зробити ідеальний паперовий пакет, кожен з цих кроків повинен бути виконаний досконало.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*