Як вберегти малюка від хронічних лор-хвороб? - Блог про Львів

Як вберегти малюка від хронічних лор-хвороб?

Як вберегти малюка від хронічних лор-хвороб?

За статистикою хвороби лор-органів у дошкільнят є найпоширенішою причиною візитів до лікарні. В м. Львів отоларинголог дитячий найчастіше консультує з приводу ринітів та синуситів, тонзилітів та отитів. Такі захворювання у ранньому віці можуть бути причиною відмови малечі від материнського молока та нічного неспокою. Дітки більш старшого віку скаржаться на неприємні відчуття, слабкість, ускладнення дихання та погіршення слуху.

Для своєчасного діагностування патології та призначення коректної схеми лікування не обійтися без професіонала. Ось чому в усьому світі так популярні послуги дитячого лора: https://inlor.com.ua/specialities/otolaryngology-for-children/ . Іноді батьки не звертають увагу на тривожну симптоматику у стані дитини чи починають лікувати її самотужки. Небезпека такого підходу в тім, що гостра форма захворювання може трансформуватись у хронічну — з періодами загострень та ремісії.

Від гаймориту – до хвороб нирок

Проблеми із носовим диханням (якщо вони тривалі) можуть призвести до дефіциту кисню в дитячому організмі. Наслідком останнього може бути швидка втомлюваність малюка, сонливість, погіршення уваги. Гайморит чи синусит здатні провокувати хвороби нирок і серця, адже інфекція курсує організмом. Ось чому не варто сподіватися, що не занадто серйозні (на перший погляд!) хвороби малеча переросте з віком.

Небезпечно лікуватись і за порадами знайомих або Інтернет-джерел. Те, що допомагає одній дитині, може зашкодити іншій. Будь-яке лікування починається з постановки правильного діагнозу. А для цього батьки повинні докладно розповісти про зміни у здоров’ї малюка, точно описати симптоми, їх тривалість. Важливою складовою сучасного лікувального процесу є проведення різноманітних діагностичних процедур. Саме вони допоможуть побачити об’єктивну картину хвороби.

Також читайте:   Чим зайнятися в лікарні?

Коли на прийом йти обов’язково?

Батьки повинні записатися на консультацію до отоларинголога, якщо у дитини спостерігаються:

  • труднощі з носовим диханням;
  • скарги на біль у вусі, горлі, носі;
  • періодичні носові кровотечі;
  • зниження слуху;
  • ускладнення ковтання;
  • хропіння уві сні;
  • неприємний запах з носа;
  • набряки під очима;
  • сухий чи продуктивний кашель;
  • збільшені лімфовузли на шиї.

Не секрет, що багато лор-захворювань мають спільну симптоматику. Наприклад, проблеми з носовим диханням іноді можуть «сигналізувати» про аденоїди чи синусит. Диференціювати ці хвороби на початковому етапі і призначити відповідну терапію зможе кваліфікований отоларинголог. Він не тільки оглядає юних пацієнтів, використовуючи сучасну апаратуру. При необхідності призначаються лабораторні та апаратні обстеження.

Часто лікар у призначеннях спирається на висновки магнітно-резонансної томографії. Щодо лікування, то воно може бути фізіотерапевтичним, оперативним, медикаментозним. Але у будь-якому випадку лікування буде індивідуальним і професійним.

Самолікування – це безвідповідальна «гра у рулетку», на кону якої стоїть здоров’я вашої коханої донечки чи синочка.

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*