10 переваг електронних книг - Блог про Львів

10 переваг електронних книг

електронна книга

Друковані книги проти цифрових книг – це вже досить давня дискусія. Є і будуть люди, які підтримують друковані книги, а також є прихильники виклично електронних. Зі зростанням кількості технічно підкованих людей кожен постачальник послуг оцифровує свої послуги, щоб задовольнити цю велику спільноту цифрових користувачів. Видавнича справа також є однією з таких галузей, яка вступила в цифрову еру, щоб зробити читання більш зручним для людей.

Школи та корпоративні організації все частіше рухаються до електронних книг з метою навчання, оскільки електронні книги значно привабливіші для читачів.

Переваги електронних книг перед традиційними друкованими виданнями

  1. Один пристрій – багато книг. Електронні книги не мають фізичної маси, як друковані, завдяки чому їх легко носити з собою. Замість того, щоб мати кілька громіздких книг, у пристрій для читання (планшет, eReader тощо) можна помістити тисячі електронних книг. Це економить багато місця – у Вашому домі та у Вашій сумці. Не потрібно турбуватися про ліміт зберігання. Одного пристрою достатньо для читання будь-якої кількості книг, яку Ви захочете. Студенти отримують максимум користі, оскільки їм не потрібно носити повний рюкзак книг щодня. Це дозволяє користувачеві зберігати на пристрої безліч книг, набагато більше, ніж хтось може прочитати за своє життя.
  2. Читати можна всюди. Електронні книги можна завантажувати та зберігати для подальшого використання. Можна купити електронні художні книги та читати, коли заманеться. Студенти та працівники можуть переглядати навчальний матеріал, перебуваючи вдома й у подорожі. Це зручно для людей в дорозі. І навіть не потрібне з’єднання з Інтернетом, якщо Ви завантажили книги собі заздалегідь. На відміну від друкованих книг, які доводиться замовляти чи купувати в книгарні, втрачається час в очікуванні доставки чи поїздці до книгарні; читачі можуть легко отримати доступ до будь-якої електронної книги в будь-який час і практично в будь-якому місці.
  3. Легке оновлення. Вміст електронних книг часто розташовується «у хмарі», тобто його можна оновлювати будь-коли. Автори та видавці завжди можуть додавати актуальну інформацію, надаючи користувачам найновіший цифровий вміст. Це економить витрати на передрук та час, задіяний у процесі.
  4. Спільний вміст. Ви можете ділитися вмістом електронної книги з кількома користувачами. Соціальна функція електронної книги дозволяє ділитися вмістом і «вподобайками», що неможливо для друкованих книг. Ви можете поділитися друкованою книгою з однією особою за раз, але електронною книгою можна ділитися з багатьма людьми одночасно. Студенти та працівники можуть використовувати цю функцію для співпраці.
  5. Досвід доповненої реальності. Розширена реальність вивела досвід електронних книг на абсолютно новий рівень. Тексти та зображення тепер можуть бути вбудовані в доповнений тривимірний візуал, який з’являється на екрані користувача. Читачі можуть переглядати комп’ютерну 3D-модель зображення, що робить читання та навчання набагато захоплюючим досвідом. Багато освітніх інституцій та організацій застосовують цю технологію у своїх електронних книгах, щоб покращити взаємодію з користувачами. Ось усе, що Вам потрібно знати про те, як доповнена реальність може перетворити клас.
  6. Легко на очі. У наш час пристрої для читання (eReaders, планшети) мають функції, за допомогою яких Ви можете регулювати яскравість екрану відповідно до часу доби та залежно від ваших уподобань. Завдяки цьому електронні книги можна читати навіть у темряві, користувачі можуть навіть змінювати шрифти тексту.
  7. Функція читання вголос. Електронні книги розроблені з функціями перетворення тексту в мову або читання вголос. Це дозволяє людям слухати електронні книги, якщо вони занадто зайняті, щоб читати їх, наприклад, за кермом автомобіля або виконуючи певні справи. Ця функція також корисна дітям та дорослим з вадами навчання або з вадами зору. Також корисно допомогти користувачеві зрозуміти, як вимовляється те чи інше слово.
  8. Інтерактивні елементи. Включення інтерактивних функцій в електронну книгу робить досвід читання більш захоплюючим. В електронні книги можна вставляти аудіо та відео. Зовнішні посилання можуть бути включені, щоб запропонувати додаткову інформацію. Користувач може навіть швидко та легко знайти закладку для певної сторінки або знайти слово. Це також дозволяє користувачам робити анотації. Існує безліч таких інтерактивних функцій, які можна включити для покращення загального досвіду читання.
  9. Екологічно чистий варіант. Електронні книги екологічно чисті. Це повністю виключає процес друку паперу, заощаджуючи витрати на друк для видавців. Щороку виходить приблизно 2,2 мільйона книг із використанням близько 3 мільйонів дерев. Якби ці паперові друковані книги замінити цифровими електронними книгами, це могло б врятувати всі ці дерева від вирубки.
  10. Ціна. Електронні книги коштують набагато дешевше, ніж друковані видання. Ніяких обкладинок, друку на папері, витрат на упаковку, доставку. Тож з часом це стає набагато дешевше, ніж друкована книга. І замість того, щоб витрачати гроші на друковані книги, насправді можна заощадити гроші, інвестуючи в електронні книги.

Висновок

Друковані книги, безумовно, мають традиційну цінність, але електронні книги – це те, що кардинально змінить досвід читання та навчання найближчим часом.

За допомогу у підготовці матеріалів для статті висловлюю подяку спеціалістам сайту Pocketbook, на якому і можна купити електронні книги.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*