Що може бути краще свіжого ароматного живого пива? - Блог про Львів

Що може бути краще свіжого ароматного живого пива?

про домашні міні-пивоварні

Нічого – так скажуть багато чоловіків, які не байдужі до цього пінного алкогольного напою. Дуже багато хто не проти обзавестися власною домашньою пивоварнею, адже якість пива з такої в рази краще. Воно не має консервантів і володіє більш виразним смаком.

Згодом, повністю розібравшись в тонкощах процесу приготування пива, можна створювати унікальний і смачний напій, приготований тільки за Вашим особистим рецептом. Більше того, кожен цикл приготування може дати різне пиво, дивлячись які інгредієнти і пропорції використовувалися. Таким чином можна дивувати своїх друзів і навіть змагатися з ними за найкраще пиво, якщо вони теж займаються пивоварінням. Ознайомитись з асортиментом та цінами на домашні міні-пивоварні можна на сайті https://prolitech.com.ua.

Якщо вирішили купити міні-пивоварню, то слід розуміти основні особливості цього агрегату. Це обсяг пристрою, його різні доповнення та функціональне зручність. Наприклад, вбудована система карбонаціі дозволить газувати пиво прямо з ємності, тобто це процес, який здійснюється в усіх барах – пиво розливається і відразу газується. Не потрібно чекати природного газування і якнайшвидше домогтися відмінного результату.

Ці та інші особливості слід враховувати. Вони звичайно піднімуть ціну домашньої пивоварнї, але зроблять процес приготування більш цікавим і захоплюючим. Тим, хто вирішив обзавестися таким апаратом напевно набридло магазинне пляшкове невиразне пиво, яке до того ж часто йде з шкідливими добавками (консервантами) для кращого збереження і не має такої насиченої і густої консистенції. Таке пивоварне обладнання буде відмінним подарунком для чоловіків, які цінують хороший смак пива.

Критерії вибору міні-пивоварні

Перед тим, як вибирати домашню міні-пивоварню, слід зрозуміти, в яких умовах і де буде знаходитися агрегат. Важливим нюансом при приготуванні пива є наявність великого холодильника або прохолодного місця в будинку, де температура коливається в межах від 2 до 8 градусів Цельсія. Це важливо на фінальному етапі приготування пива (найважливішому), коли потрібно, щоб алкогольний напій “дійшов” кілька днів в прохолодному місці. Щоб не переливати пиво із загальної ємності міні-пивоварні в пластикові пляшки, а поставити сам агрегат в прохолодне місце. До цього пиво бродить при кімнатній температурі.

Обсяг міні-пивоварні

  • Слід враховувати обсяг ємності для бродіння. Якщо це 10-літрова домашня пивоварня, то такий пристрій можна розмістити у великому холодильнику, а також поставити на стіл. Вона компактна і зручна. Якщо купуєте міні-пивоварню, то обов’язково дивіться на її зовнішній вигляд. Невеликі 10-літрові домашні пивоварні мають привабливий і зручний дизайн, щоб можна було легко розмістити агрегат в кімнаті і під час святкування або дружніх посиденьок створити особливу приємну атмосферу для відпочинку.
  • Також є міні-пивоварні на 20 і 30 літрів. Такі обсяги вимагають, як розумієте, великого будинку і наявності відповідних умов. Якщо плануєте варити пиво часто і у великих кількостях, то краще придбати об’ємну міні-пивоварню.

Комплектація міні-пивоварні

Різні компанії пропонують різну комплектацію своїх домашніх броварень, яка чим багатша, тим дорожче коштує. Це може бути базовий або просунутий набір, куди входить ємності для розчинів, лійки, ложки та інше. Звичайно ж просунута міні-пивоварня обійдеться в копієчку, але для справжнього пивомана це не стане перешкодою, адже якщо купувати собі домашню пивоварню, то брати слід хорошу.

Виробники міні-пивоварень

Перед покупкою агрегату для приготування пива слід уважно вивчити асортимент і зокрема виробників. Кожна фірма, як ми вже говорили, оснащує свою продукцію по-різному. Найпопулярнішими є Braumeister, BeerMachine, InPinto, Beer Zavodik, а також Mr.Beer і BrewDemon.

Інші особливості міні-пивоварень

  • Вибирайте домашню пивоварню з можливістю використання рідкого сусла, яке більш якісне та корисне. Також з ним менше мороки, так як у сухого сусла часто утворюються грудки, що псують властивості пива.
  • Ще важливою є конструкція міні-пивоварні. Вона може бути монолітною або збірною. Перша звичайно краще, так як герметизація тут 100% і під час бродіння процес не порушиться і не зіпсує спиртний напій. У збірної можуть виникнути проблеми з герметизацією, якщо щось недогледіли і упустили, особливо в домашніх умовах. Є ймовірність, що пиво може зіпсуватися, але це більше залежить від уважності користувача.

Правильно підібравши міні-пивоварню Вам не знадобитися якихось спеціальних знань. Вибирайте модель, в яку можна скласти всі складові: ячмінь, сусло, воду або готовий екстракт, і без особливих зусиль приготувати пиво. Поціновувачі міцніших напоїв також можуть організувати виробництво в домашніх умовах, з пропозиціями обладнання можете ознайомитися тут https://prolitech.com.ua/distillyatori-bitovie/. Але це вже тема для зовсім іншої статті.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*