Євро-2022. Відбірковий етап. Україна – Данія – 8:2

Україна знову сильніша

Якщо порівняти номінальний домашній поєдинок збірної України проти данців з номінально гостьовим, який відбувся напередодні, то наставник «синьо-жовтих» Олександр Косенко вирішив не міняти стартову четвірку – вона була такою ж, як і у першому матчі.

Окрім того, не зміг взяти участь у цій грі Ципун, який вже «відсидів» свою одноматчеву дискваліфікацію, проте через ушкодження, яке було отримано ще у фінальному матчі FAVBEТ Кубку України проти київського «ХІТа», він не був заявлений на повторну гру зі скандинавами. Тому, місце у воротах знову було віддано Сухову. Що стосується данської збірної, то тут відбулись певні зміни у складі. По-перше – Ель-Каз, який напередодні отримав ушкодження у протистоянні з Суховим, не зміг допомогти своїй команді у другому поєдинку, і його місце у стартовій четвірці збірної Данії посів Бадран. Окрім того, були заявлені на цю гру Годдард та Фогт, які не грали напередодні. Відповідно, за рахунок цих змін тренерський штаб збірної Данії розраховував на певний ефект несподіванки для українців, а також на фактор додаткових свіжих сил, якими як раз і були ці два зазначених футзаліста.

Сам же поєдинок, а точніше – його старт, чимось нагадував те, що було напередодні. Дуже активні дії від першої четвірки збірної України, знову кілька непоганих моментів мав Разуванов, а данські футзалісти, відповідно, чекали на свій шанс у можливих контратаках. Схожість з першою грою між цими командами була ще і в тому, що перший гол у цьому поєдинку був так само забитий на 5-й хвилині. Шотурма віддав передачу на Корсуна, і той відкрив рахунок. Щоправда, данці, так само, як і напередодні, дуже швидко відігрались. До голу призвела помилка Шотурми, якого обікрав Годдард і вийшов на побачення з Суховим. Якщо проводити паралелі з першою грою між цими командами, то треба сказати, що після того, як рахунок став 1:1, данці не стали одразу йти у високий пресинг, тому й помилок у гравців збірної України внаслідок цього було менше. Тобто, цього разу данці давали грати.

А от що відрізнялося від того матчу, який був напередодні, то варто відзначити, що та четвірка збірної України, яка напередодні була третьою, цього разу була номінально другою. І ця друга четвірка, на 75 % складена з гравців «Урагану», змогла на екваторі першого тайму вивести нашу команду вперед. Микитюк розрядив свою «гармату» та знову вивів українську збірну вперед. Щоправда, раділи підопічні Олександра Косенка не дуже довго – майже одразу Скотт-Расмуссен зрівняв цифри на табло палацу спорту «Юність». Але тепер вже й українці не стали впадати у відчай, і через п’ятнадцять секунд повернули собі лідерство в рахунку після голу Малишка. А за кілька миттєвостей Абакшин зміг збільшити перевагу «синьо-жовтих» до двох м’ячів. І на цей хід українців данці не змогли відповісти одразу. Більше того – склалося враження, що після четвертого пропущеного м’яча у скандинавів опустилися руки. Принаймні, це було видно по тому, що небезпечних моментів біля воріт Сухова стало менше. Натомість, українці піймали кураж та намагались розвинути свою перевагу. І це їм вдалося зробити наприкінці першого тайму, коли Лебідь зробив рахунок 5:2 на користь збірної України, і фактично це був «гол у роздягальню», який дозволив підопічним Олександра Косенка піти на перерву в хорошому настрої.

Також читайте:   "Шахтар" за рівної гри програв "Ромі" (відео)

Майже на початку другого тайму українцям вдалося забити «гол з роздягальні» – цього разу відзначився Разуванов. До речі, треба сказати, що у другій 20-хвилинці поєдинку тренерський штаб збірної України вдався до деяких змін, помінявши «стовпів» у першій та третій четвірках. Тобто, Разуванов тепер грав у квартеті з Малишком, Журбою та Педяшем, а Фаренюк, відповідно, перейшов у «продексімівську» «ланку» Корсуна, Зварича та Шотурми. До речі, свій гол Разуванов забив саме граючи у номінальній третій четвірці, хоча, заради справедливості, відзначимо, що граючи у стартовому квартеті гравець «Динамо-Самари» виглядав дуже солідно. Втім, рахунок на табло вже дозволяв тренерам збірної України вдаватися до таких експериментів.

А коли на 26-й хвилині Лебідь відзначився дублем у ворота збірної Данії, то стало зрозуміло, що навряд чи українці вже відпустять перемогу. Після цього вони вже стали більше грати за рахунком, тому темп гри через це суттєво впав. Подекуди данці все-таки намагалися створити щось цікаве біля воріт збірної України, які після екватору другого тайму захищав Войтович. Однак, єдине, що можна згадати, так це спробу створити момент у виконанні Юссефа, а також намагання пограти з п’ятим польовим, коли до атак підключався Андерсен, котрий у другому таймі замінив Хога у воротах збірної Данії (але, на відміну від матчу напередодні, цього разу другий воротар данців грав у другому таймі на постійній основі. – А. Т.).

Крапку в матчі поставив Разуванов, який незадовго до кінця поєдинку пробив у «дев’ятку» воріт Андерсена, внаслідок чого він також оформив дубль. І саме Разуванов поставив масну крапку в цьому поєдинку – 8:2 на користь збірної України, яка стала недосяжною для збірних Данії та Албанії. І це означає, що підопічні Олександра Косенка вже офіційно посіли друге місце у своїй групі. Тепер залишається дізнатись про долю поєдинку проти збірної Албанії, який, на жаль, не відбудеться. Нагадаємо, що матч між збірними України та Албанії мав відбутись 11 квітня у Запоріжжі.

Україна – Данія – 8:2
Голи: Корсун (5), Микитюк (10), Малишко (11), Абакшин (12), Лебідь (19, 26), Разуванов (22, 38) – Годдард (5), Скотт-Расмуссен (11)
Україна: Сухов (Войтович, 30) – Шотурма, Корсун, Зварич, Разуванов – Єрьомін, Лебідь, Микитюк, Абакшин – Журба, Фаренюк, Педяш, Малишко
Данія: Хог (Андерсен, 21) – Бадран, Фальк, Скотт-Расмуссен, Вейс – Йоргенсен, Юссеф, Йенсен, Лаурсен – Мерлінг-Хансен, Годдард, Фогт, Хабібі

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*