Як отримати посвідку на проживання в Іспанії за інвестиції - Блог про Львів

Як отримати посвідку на проживання в Іспанії за інвестиції

Мадрид, Іспанія

Іноземці, котрі планують переїхати в Іспанію, можуть оформити посвідку на проживання завдяки капіталовкладенням або придбанню нерухомості. Заявники потрапляють під регламент законодавчого акту 14/2003 й отримують візу.

Для чого отримувати посвідку на проживання в Іспанії

Іспанська посвідка на проживання видається інвесторам на 2 роки з правом продовження ще на п’ять років після завершення термінів дії документа. Заявник повинен виконати інвестиційні вимоги і підтвердити наявність доходу, достатнього для проживання в Європі.

Плануєте вкласти гроші в місцеву економіку або купити будинок в Мадриді, Барселоні чи Валенсії? Дізнайтеся тут, як отримати посвідку на проживання в Іспанії за інвестиції або придбання майна. Отриманий статус дуже легко продовжити, якщо підтвердити факт наявності майна і доходу.

Власник посвідки на проживання через інвестиції отримує можливість постійно проживати та користуватися всіма соціальними благами однієї з найрозвиненіших країн Європи. Вдаснику Golden Residence permit не потрібно дотримуватися вимог щодо постійного проживання на території країни.

Заявник може паралельно заповнювати документи на візу для членів своєї сім’ї, якщо вони фінансово залежать від нього. Подружжя та неповнолітні діти оформляють посвідку на проживання як члени сім’ї. Отримання візи D надає такі додаткові переваги:

  • Працевлаштування за наймом або відкриття власного бізнесу.
  • Отримання кредитів у місцевих банках.
  • Оформлення постійного місця проживання через п’ять років, отримання паспорта після 10 років постійного проживання.

Як отримати візу інвестора в Іспанії

Власником Golden Residence Permit має право стати тільки іноземець з легальним джерелом доходу, який володіє майном загальною вартістю понад 500 тисяч євро. На банківському рахунку має бути не менше 26 тисяч євро, а також по 7 тисяч євро на кожного родича. Мінімальний щомісячний дохід має становити 2200 євро і 540 євро для членів сім’ї.

Процедура оформлення візи D складається всього з 3 кроків:

  1. Придбання нерухомого майна або укладення документа про передачу завдатку;
  2. Подача заяви на посвідку на проживання в Іспанії;
  3. Отримання резидентських карток.

Для оформлення заявки заявнику необхідно підготувати пакет документів з перекладом на державну мову. Іноземцю належить підтвердити володіння нерухомістю або факт передачі завдатку на покупку нерухомого майна, несудимість повнолітніх членів сім’ї та медичне страхування.

Заявник надає закордонний паспорт, кілька фотографій, довідки з підтвердженням постійного доходу та наявності банківських накопичень. Даний список не є вичерпним, у кожному індивідуальному випадку можуть знадобитися спеціальні довідки, виписки чи висновки.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*