Шоу ансамблю Вірського: неймовірна українська історія в танці - Блог про Львів

Шоу ансамблю Вірського: неймовірна українська історія в танці

Шоу ансамблю Вірського

Якщо Ви бажаєте вживу побачити українську культуру, вивчити історію, зрозуміти серце та душу українського народу – приходьте подивитись шоу ансамблю Вірського. З 24 до 30 червня цього року в Українському домі відбудеться одна з найбільш дивовижних прем’єр цього року – VIRSKY. Мовою танцю. Поспішіть купити квитки на Virsky Show!

Кожна країна має своє унікальне культурне обличчя. Це бренд країни, так би мовити, її фірмовий виріб, який відрізняє країну від інших та робить її впізнаваною. Серед інших, фірмовим твором України є мистецтво народного танцю. І безумовно, одним із найкращих представників цього виду мистецтва (якщо не найкращим) є Національний ансамбль українського народного танцю імені Павла Вірського.

Історія ансамблю розпочалась у 1937 році, коли двоє відомих майстрів балету – Павло Вірський та Микола Болотов об’єднали зусилля та першими в Україні створили ансамбль народного танцю. Разом вони зробили кілька постановок в Одеській опері, а потім у Києві. Компанією, яка в 1951 році називалася Українською державною танцювальною компанією імені Вірського, керував з 1980 року Мирослав Вантух.

Той факт, що ансамбль був створений у важкі часи в історії країни, означає, що на той час він був необхідним і вирішальним для нації. Сьогодні неможливо уявити українську культуру без ансамблю Вірського чи хорів Верьовки, Черкас, Закарпаття чи Волині.

Ансамбль складається з професійних танцюристів, які навчаються балету; звідси більша за життя пластичність чоловіків, чиї перевертання та обертання у повітрі виконуються з легкістю, що робить їхню бравуру ще більш дивовижною. Жіночий ліризм не виключає швидкості та точності, рухаючись з плавно обертовою витонченістю до мозаїки змін візерунків. Тут достатньо ідей, щоб підживити будь-якого хореографа у пошуках концепцій та структури.

Також читайте:   Майстер-клас «Ангел-охоронець»

Жоден народ, звичайно, ніколи не танцював так. Будь-який любитель танців оцінить рівень техніки, де пильність і сила поєднуються з дивовижною легкістю

Досягти досконалості та такої майстерності у виконанні надзвичайно складно, як і потрапити в колектив. Щороку ансамбль проводить надзвичайно вимогливі конкурси. А щоб мати гідну групу майбутніх претендентів на вибір, у його складі також є дитяча хореографічна школа. Щороку компанія приймає 300 дітей. Потім вони проводять 10 років тренувань у школі, щоб пізніше вступити в студію, засновану самим Павлом Вірським в 1962 році, для ще 2 років навчання. І лише тоді, завдяки серії кастингів, танцюрист може спробувати приєднатися до компанії Вірського. І не всі це роблять! Це живий і безперервний процес.

Але для досягнення повної гармонії в танці потрібна не лише майстерність. Без чудової хореографії просто не обійтися. Ансамбль Вірських має справжній скарбницю танцювальних номерів, багато з яких створив сам маестро Вірський, – “Гопак”, “Ляльки”, “Хміль”, “Радості чумаків” тощо.

Слова не можуть описати почуття та емоції, які Ви відчуваєте на шоу Вірського. Люди ще не повинні придумати нові слова, які могли б оцінити цих митців справедливо!

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*