10 причин, чому варто поїхати на відпочинок до Єгипту - Блог про Львів

10 причин, чому варто поїхати на відпочинок до Єгипту

відпочинок у Єгипті

Єгипет – «колиска» світової цивілізації… Відпочинок у Єгипті приваблює всюдисущих любителів пляжів, моря та готелів із системою «все включено», а також поціновувачів міфів та історії стародавнього світу.

Більшість населення Арабської Республіки Єгипет становлять, як видно з повної назви держави, араби. Переважно сучасний Єгипет, звичайно, дотримується арабської культури. Це можна побачити в готелях та численних будівлях країни. Хочете дізнатись більше про людей, які населяють сучасний Єгипет? Не залишайте Каїр, а вирушайте на знамениті місцеві базари.

Я розповім Вам, чому країна фараонів була і залишається одним із найкращих туристичних напрямків, і назву головні причини (окрім, звичайно, відпочинку на морі), чому Вам слід придбати путівку до Єгипту.

1. Зануритись у багатовікову культуру

Перша згадка про Єгипет датується приблизно 3000 роком до н. Це був час, коли в менш жарких країнах старого світу люди все ще жили в печерах. В цей час в Єгипті вони будували піраміди та піклувались про потойбічний світ. Існує думка, що Стародавній Єгипет був країною рабів. Однак насправді раби, які існують на межі смерті, не змогли б побудувати таких чудових споруд. І ми можемо побачити їх у наш час у дуже добре збереженому вигляді протягом 5000 років.

колиска цивілізації

Люди Єгипту все ще приносять подарунки Нілу, віддаючи данину минулому своєї країни. Однак водночас за довгі періоди воєн та громадянських міжусобиць єгипетське життя сильно змінилося. Основною релігією є іслам, а Коптська православна церква – на другому місці.

Як і в будь-якій іншій державі, в якій основною релігією є іслам, єгиптяни – дуже релігійні люди. У сільській місцевості люди зберігають давні традиції і живуть як картини часів фараонів, а в Каїрі релігійні люди ходять під сучасними неоновими вогнями.

2. Відвідати Луксор

Луксор – перша столиця Єгипту. Давні єгиптяни називали це місто Васет (правляче місто). Зараз це місто можна назвати музеєм просто неба.

Луксор

Луксор має два умовні райони – “місто живих” і “місто мертвих”. Перший – це житлові райони з готелями, залізничним вокзалом та деякими визначними пам’ятками, такими як двокілометрова алея сфінкса та храм Луксор, а другий – величезний музей із лише невеликими людськими поселеннями.

Звичайно, найцікавішим із двох перерахованих є місто мертвих, за винятком вже згаданої алеї сфінксів, розташованої в місті живих. Тут древній Єгипет представляє себе у всій красі.

3. Побачити славетні піраміди

Гіза – місто, яке фактично зливається з нинішньою столицею Єгипту Каїром. Тут є єдині вцілілі дива стародавнього світу – піраміди Хеопса, Хефрена та менкаура. Найвідоміші та найнеймовірніші пам’ятки Стародавнього Єгипту.

В даний час піраміди Гізи – заповідна зона, яка охороняється не тільки урядом Єгипту, але і величезним стародавнім Сфінксом – найдавнішим з відомих.

піраміда Хеопса

4. Побувати в Каїрі

Каїр – одне з найбільших і найбільш густонаселених міст у світі, де проживає близько 20 мільйонів людей – і це лише за офіційними даними. У цьому місті все переплутано. Похмурі гетто та багаті квартали, прогрес і традиції, минуле та майбутнє, східна та західна культури, християнство та іслам. Більшість людей, що проїжджають повз туристичними автобусами, кажуть, що це місто занадто східне. Не вірте чуткам і відвідайте його для відчуття єгипетського контрасту та багатої історії, а не фальшу міст-курортів.

Каїр

5. Дізнатись більше про Олександрію

Будучи ще однією колишньою столицею Єгипту, це місто є другим за величиною в країні, хоча частина його лежить на дні моря разом із ще одним чудом світу – маяком Фарос.

Олександрія

З часу заснування Олександром Македонським місто стає все більш і більш космополітичним. Воно продовжував розвиватися протягом усього періоду свого існування, незважаючи навіть на постійні землетруси.

Також читайте:   Воробус та Раковець

6. Поплавати по Нілу

По річці проходять численні круїзи, і вона годує добру половину африканського континенту. Загалом існування Нілу в Африці стало причиною появи першої розвинутої цивілізації, яка з’явилася у світі.

круїз по Нілу

7. Побувати у найбільшій пустелі світу

В даний час пустеля займає близько 30% всієї території Африки, і це не тільки Єгипет, але також Алжир, Лівія, Мавританія, Малі, Марокко, Нігер, Судан, Туніс і Чад. Пустеля відразу омивається Червоним і Середземним морями, а також Атлантичним океаном. Але її кордони – не головне, що приваблює людей до цієї величезної пустелі. Основне, що потрібно зробити в Єгипті – сафарі.

Сахара

Під час сафарі в пустелі ви познайомитесь із захоплюючою природою пустелі та місцевими жителями, які навіть мають власні зручності, такі як телевізор.

Одне з найбільш відвідуваних місць великої пустелі – Біла пустеля. Ця частина Сахари відрізняється своїми скелями, які дуже нагадують арктичний сніг. Задовго до зародження людської цивілізації на місці Білої пустелі було море. Минув час, і воно почало засихати. Місцеві мешканці – корали, равлики, планктон – у вже вапняковій формі залишились на цьому місці, роблячи на піску химерні візерунки.

Біла пустеля

8. Побачити оазис

Пустеля Сахара – одна з небагатьох пустель, рельєф якої складається з гір висотою понад 3 кілометри, а кількість скель навряд чи можна порівняти з будь-якою іншою пустелею на Землі. Окремою темою є оазиси, наповнені різноманітною рослинністю і заселені кочівниками.

Сіва – найвіддаленіший єгипетський оазис, і він знаходиться на глибині 18,3 метра під рівнем моря. 550 кілометрів безжиттєвої дороги до населеного оазису допомогли цьому острову зберегти спосіб життя древніх берберських людей, що населяли західний Єгипет у далекому минулому. Тут навіть досі використовується берберська мова.

оазис Сіва

Донедавна, точніше – до 80-х років минулого століття,тут не було ні телевізора, ні транспорту, крім ослячих санок. Однак глобалізація та туристичний бізнес розвиваються за своїми законами, і тепер оазис Сіва досить відвідуваний. Ви можете відвідати місцевий базар і навіть музей Сіви, де поринете у життя таємничих берберських людей.

9. Піднятися на гору Синай

Тут, на висоті 2285 метрів над рівнем моря, Бог дав Мойсею десять заповідей і наказав їм поклонятися. Ця гора досі є одним із головних місць паломництва у світі.

гора Синай

Зараз тут знаходиться православний монастир святої Катерини. Саме в цьому місці, згідно з Біблією, Мойсей почув голос.

Місцеві туристичні агенції допоможуть вам зустріти захід сонця на горі Синай і навіть заночувати, а також ви можете пройтись до вершини – вона може похвалитися каплицею Пресвятої Трійці.

10. Незабутня подорож без зайвих формальностей

Єгипет значною мірою живе на туризмі. Це не дивно: люди з усього світу мріють відвідати країну богів і фараонів з приємним кліматом, нестандартними пляжами та просто неймовірним підводним світом (поціновувачі дайвінгу не пошкодують).

дайвінг в Єгипті

У таких історичних центрах як Каїр та Луксор, а також на курортах Червоного моря, таких як Шарм-Ель-Шейх та Хургада, є вибір готелів, та хостелів на будь-який смак.

Є містечка і незвичні. Останнім часом у пустелях – посеред оазисів – багато гостьових будинків та готелів. Любителі стародавніх народів і дикої природи будуть дуже раді таким місцям.

Єгипетську туристичну візу можна придбати безпосередньо в аеропорту Єгипту після прибуття. Формальні візові особливості країни – вирішальний фактор, за яким багато хто вирішує відвідати країну. У цьому випадку все максимально сприятливо. Тож Ви можете почати пакувати валізи просто зараз і невдовзі вирушати у дорогу!

За матеріалами сайту putevka.ua.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*