Сховати колію в кишеню, або чому на “Знесінні” не зроблять туристичний маршрут - Блог про Львів

Сховати колію в кишеню, або чому на “Знесінні” не зроблять туристичний маршрут

Колія на Знесінні

Зараз дуже модним є запровадження різноманітних новинок. Ось і я вважаю, що у такому класному місті як Львів не може бути таке, що класний проект не буде реалізований. Давно цікавився цим місцем і буду писати ще неодноразово про цю місцину. Реально, шкода, що потенційно класний туристичний маршрут пропадає.

Хто читає блог Воробуса, ті люди знають, що ще у 2016 році автор блогу зацікавився колією на «Знесінні». Дійсно класний залізничний маршрут, який тягнеться від Підзамче до Винник зараз перебуває у занедбаному стані. Ще 5 років тому потяг їздив кілька разів на тиждень. Його використовував «Ензим». Вже за рік і ця казка закінчилася. Так виглядає, що «дріжджовикам» стало вигідніше возити свої «добрива» іншими способами. А колія потрохи почала заростати. Зараз у деяких місцях її взагалі важко знайти.

Ще у районі Шевченківського гаю та моста смерті біля Кривчиць є щось подібне на колію, адже там ходять люди. В інших місцях можна побачити повалені дерева, люди зробили собі стоки води, а у самому парку де-не-де трава і кропива досягають метрової висоти.

Чому місто та інвестори не звертають увагу на цю проблему? Тут же можна було би зробити мегакрутий туристичний маршрут, на якому зароблялися б гроші. Читав статті, що для цього проекту треба близько 1.5 мільйонів гривень.

Невже ніхто е має таких грошей?

Також читайте:   Шрі-Ланка. Частина друга (фото)

А тепер уявіть собі що тут можна було би зробити:

Запустити туристичний потяг з головного вокзалу або ж від Підзамче. Відвідувачам нашого міста запропонували би подорож ретро-потягом. По-перше, колія проходить через дві великі рекреаційні зони: регіональний ландшафтний парк «Знесіння» (3,6 км проходить по межі парку, а 1,2 км — в межах парку та Винниківським лісопарком. По-друге, лінія проходить повз кілька об’єктів, які є культурною спадщиною, зокрема, сліди городища IX—X століть на горі Баба, городище-капище V—VI століть на Світовидному полі, Церква святого Іллі XIX століття та Музей народної архітектури та побуту просто неба «Шевченківський гай».

У вартість вхідного квитка могла би входити екскурсія цими місцями. Думаєте нікого би це не цікавило? Та звісно що би цікавило. У Стрийському парку є дитяча залізниця, у Вигоді – Карпатський трамвай і чомусь на них є попит. Найголовніше все облаштувати, запустити рекламу й справа піде.

І ще, я давно казав, що люди, які проживають у місті Лева мають вже давно мати знижки на туристичні послуги рідного міста. Потяг на «Знесінні» винятком би не мав стати.

А поки що колія на «Знесінні» – це місце, де повно трави, кропиви, болота, мостів, на яких сидять малолітні люди й розчарувань.

Так завжди не буде….

Більше фото колії на “Знесінні” можна переглянути ТУТ.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*