Де знаходиться терморегулятор в холодильнику, коли його потрібно шукати і з чим не плутати - Блог про Львів

Де знаходиться терморегулятор в холодильнику, коли його потрібно шукати і з чим не плутати

Де знаходиться терморегулятор в холодильнику

Якщо Ви хочете забезпечити правильну і довгу роботу свого холодильника, то важливо налаштувати потрібний температурний режим, а в разі виявлення несправності знати, що може зламатися. Управляє включенням і вимиканням техніки спеціальний прилад – терморегулятор для холодильника (він же термореле або термостат). У сучасних моделях їх може встановлюватися кілька.

На невиправлені терморегулятори доводиться до чверті від усіх випадків зламання холодильників, тому важливо знати, де їх знайти.

Терморегулятор для холодильника: де шукати

Термостат в холодильному обладнанні деталь важлива, тому її ламання буде відразу помітним.

Місцезнаходження терморегуляторів залежить від бренду і моделі техніки, тому вони можуть бути:

  • на стінці однієї з камер (холодильної або морозильної) або близько випарника;
  • в інших зонах холодильника (таких як “зона свіжості”) можуть розташовуватися додаткові датчики, які відповідають за контроль температури в цій зоні;
  • сучасні моделі мають терморегулятор, як правило, зовні.

У будь-якому випадку термостат пов’язаний з регулятором температури, а в несучасних моделях часто знаходиться близько освітлення полиць цієї кухонної техніки.

В холодильниках старих модифікацій термостат – це пристрій для установки та розриву з’єднань в електроланцюгах. Він регулює роботу компресора. У новіших варіаціях терморегулятор електронний, який складається з датчика і модуля для управління.

Коли шукати та з чим не плутати терморегулятор для холодильника

Важливо розуміти відмінність терморегулятора холодильника від термостата розморожування. Автоматичне розморожування стало стандартом в сучасних холодильниках, тому їх не потрібно відключати для цього процесу. Терморегулятор розморожування, як правило, вбудований поблизу охолоджуючих елементів.

Шукати терморегулятор доведеться власнику рефрижератора в наступних випадках:

  • холодильник знаходиться в процесі роботи без перерви та не може бути відключений сам;
  • техніка самовільно вимкнулася і більше не включається;
  • продукти недостатньо охолоджуються;
  • рефрижератор заморожує продукти занадто сильно, утворюється сніжна “шуба”, яку потрібно постійно розморожувати.

У тому випадку, якщо Ви самостійно хочете перевірити термостат, завжди відключайте техніку від електромережі. Дайте холодильнику розморозитися без продуктів. Робіть фотографії на телефон, інакше є ризик не зібрати назад. Нова техніка з електронним терморегулятором вимагає спеціальних знань, тому шанс полагодити цю деталь у Вас невеликий. Якщо Ви розумієте, що з термостатом щось трапилося, краще зверніться в спеціальний сервіс по ремонту холодильників.

Автор статті: Piligrim.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*