Ліга чемпіонів. Основний раунд. Шлях «Б». «Ураган» – «Араз» – 2:1 + ВІДЕО

Ураган переміг АРАЗ

Перед матчем проти «Араза» до складу «Урагану» повернулись Кордоба та Михайло Грицина. І враховуючи те, що останнім часом у «драконів» були деякі кадрові проблеми, які були пов’язані, перш за все, з відсутністю цих двох виконавців, це було дуже важливе підсилення для команди Максима Павленка. У той же час у «Араза» була важлива втрата, оскільки Багіров пропускав цю гру через дискваліфікацію. Тому, Алесіо поставив у стартову четвірку Ахмаді, який, вочевидь, і мав би замінити одного з лідерів азербайджанської команди. Також не треба забувати про те, що через травму не приїхав у Івано-Франківськ досвідчений Фарзалієв.

«Ураган» намагався одразу заволодіти ініціативою за рахунок швидких переміщень та такої же швидкої гри в пас. Проте, поспіх у прийнятті рішень подекуди призводив до помилок, наслідком чого стала жовта картка Кордоби на стартовій хвилині матчу. Натомість, «Араз» зміг відповісти небезпечним ударом Давіда Густаво, з яким впорався Колток. Однак, це був лише перший момент біля воріт «Урагану». За кілька хвилин воротар «драконів» ще кілька разів виручив своїх партнерів по команді. Взагалі старт гри був трохи нервовим, яскравим свідченням чого є той факт, що в обох команд станом на 5-ту хвилину матчу було по два фоли. Але вже ближче до екватору першого тайму «Араз» став поступово перехоплювати нитки гри до себе завдяки швидким випадам. Відповідно, чемпіонам України доведилось іноді прикладати зусилля, щоб зупинити своїх візаві.

Дуже хороший момент на 9-й хвилині мав Швед, який замикав розіграш кутового, проте Гусейнлі впорався з цим ударом. Взагалі друга четвірка «Урагану» непогано виглядала при створенні своїх атак, а на 10-й хвилині вона підтвердила це взяттям воріт Гусейнлі. Це Швед скористався передачею Шеремети (хоча у самого Руслана теж був простір для удару) та відкрив рахунок у грі. А за кілька хвилин у «драконів» пройшла ідеальна комбінація, проте Фаренюк не зміг подвоїти перевагу своєї команди. Тим не менш «ураганівці» почали використовувати високий пресинг, і гравці «Араза» далеко не завжди давали з ним собі раду. Щоправда, підопічні Максима Павленка не могли цим скористатися, хоча було очевидно, що у «Араза» є проблеми зі швидким переходом до атаки. Тим не менш, на 13-й хвилині Манека вийшов на побачення з Колтком, проте воротар «Урагану» залишив це рандеву за собою. Тобто, ставало зрозуміло, що по такій грі «Аразу» потрібно розраховувати хіба що на контратаки. Тим більше, що Абакшин двічі ледь не зробив становище «Араза» в цій грі близьким до критичного. І не дивно, що Алесіо да Сілва був змушений брати тайм-аут.

Однак, після цієї «хвилини» у грі азербайджанців мало що змінилося. До того ж, майже одразу після цього тайм-ауту Фаренюк подвоїв перевагу «Урагану». За такої гри «Аразу» було потрібно щось міняти у своїй грі, і азербайджанці спробували перейти до масованих атак на ворота Колтка. Проте, «Ураган» не просто відбив цей наступ, а і спробував закріпити свою перевагу. Однак, до кінця першого тайму «драконам» так і не вдалося ще раз засмутити Гусейнлі.

Також читайте:   Євро-2022 (U-19). Півфінал. Португалія (U-19) – Україна (U-19) – 4:1

По перерві «Ураган» продовжив шукати шляхи до воріт Гусейнлі, намагаючись забити швидкий м’яч. Проте, при цьому івано-франківці кілька разів наражались на контратаки, після однієї з яких Колтку довелося рятувати свою команду. А на 22-й хвилині класну нагоду змарнував Швед, який вийшов на ворота Гусейнлі та перекинув його «черпаком», проте не влучив у «рамку». У ці хвилини було помітно, що «Ураган», можливо, десь свідомо віддав ініціативу, щоб потім мати шанси у подібних контрвипадах. І по такій грі «Ураган» мав кілька дуже хороших нагод для того, щоб забити втретє. Зокрема, могли забивати Кордоба та Фаренюк, але їх ударам не вистачило точності. «Ураган» знову почав йти у високий пресинг та підтискати своїх візаві ближче до воріт Гусейнлі, і внаслідок цього у «Араза» виникали серйозні проблеми у захисті. Відчувалося, що третій гол у ворота азербайджанців – це справа часу. Однак, підопічним Алесіо да Сілви вдалося витримати цей тиск та перейти до своїх атак, і навіть заробити штрафний. Проте, ніякої вигоди з цього штрафного азербайджанці не отримали.

Після чергового виходу другої четвірки «Урагану» біля воріт «Араза» знову стало спекотно. Зокрема, два хороших моменти мав Абакшин, але забити він не зміг. Проте, і перший квартет «драконів» не відставав у контексті створення моментів біля воріт Гусейнлі. На це Алесіо да Сілва відповів виходом Феліпіньо у якості п’ятого польового, і це одразу принесло свої плоди: Човдаров скоротив відставання своєї команди до мінімуму. На цьому «Араз» вирішив не зупинятись, при кожній ліпшій нагоді він намагався йти з п’ятим. Однак, потім ці спроби не приносили дивідендів «Аразу». До того ж, «Ураган» відповідав своїми моментами, і як мінімум двічі міг забивати Абакшин. А на 33-й хвилині міг забити Фаренюк, проте в останній момент «Араз» від третього голу врятував Феліпіньо.

Тим не менш, ближче до кінця гри «Араз» почав тиснути. До того ж, у пасиві «Урагану» вже було п’ять фолів. Тому, підопічним Максима Павленка потрібно було зіграти більш спокійно та акуратно. Що вони, зрештою, і зробили, подарувавши рідним уболівальникам першу домашню перемогу в Лізі чемпіонів.

«Ураган» (Україна) – «Араз» (Азербайджан) – 2:1

Голи: Швед (10), Фаренюк (16) – Човдаров (30)
«Ураган»: Колток – Радевич, Кордоба, Мик. Грицина, Фаренюк – Шеремета, Швед, Коваль, Абакшин –
«Араз»: Гусейнлі – Човдаров, Атаєв, Шоджаеі, Ахмаді – Муріло Боргес, Давід Густаво, Феліпіньо, Манека – Михайлов
Попередження: Кордоба (1), Швед (27), Радевич (30) – Муріло Боргес (12)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*