Ремонт пральної машини самостійно та як це зробити - Блог про Львів

Ремонт пральної машини самостійно та як це зробити

Ремонт пральної машини

Пральна машина – важлива помічниця для вирішення побутових та ряду комерційних завдань. Проте з віком, в умовах інтенсивного використання, жорсткої води, що потрапляє до барабану, порушень правил експлуатації, незалежних від користувача факторів, вона може виходити з ладу.

Серед найбільш розповсюджень недоліків у роботі треба назвати такі:

  • протікання води з корпусу, з барабану, куди закладається одяг, або з лотку для миючих засобів;
  • вимикання у процесі робочого циклу;
  • високий рівень шуму, гулу та вібрації в процесі роботи, зокрема, коли машинка переходить на етап викручування, що інколи навіть проявляється зміною положення на підлозі;
  • ненагрівання води до потрібної температури;
  • в барабан не постачається вода.

Деякі з них можна вирішити власними зусиллями, розуміючи технологію процесу, маючи інструменти та навички у вирішенні цього питання, але часто для ремонту треба викликати фахівців, адже майстер з ремонту пральної машини у деталях, незалежно від її торгівельної марки та модифікації, завдяки досвіду, наявності інструментів визначить, у чому причина поломки та оперативно її вирішить.

Як ремонтувати пральну машину: інструкція

Перш за все, треба від’єднати агрегат від системи електропостачання, адже усі роботи мають проводитися із дотриманням техніки безпеки. Також рекомендується перекрити водопостачання центральним краном, аби уникнути протікання води з системи.

Ремонт пральної машини самостійно

Проведіть візуальний огляд машинки, особливу увагу звертаючи на ті місця, з яких, наприклад, витікає вода. Якщо це відбувається з горизонтального чи вертикального люку для вкладання білизни, ситуація може свідчити про такі причини:

  • резинка для ущільнення зносилась, або деформувалась;
  • у площину між дверцятами та барабаном потрапила якась річ, що заважає точному закриттю дверей.

У випадку, коли резинка порвалась під впливом частого користування, або її роз’їла пліснява та цвіль, що постійно накопичувалася через регулярне не витирання деталі, її треба заміни. Для цього викликається майстер, або заміна виконується власноруч. Перш за все, треба забезпечити наявність резинки, що повністю відповідає модифікації пральної машини, а також необхідний інструмент для роботи:

  • плоска та хрестова викрутка;
  • ножиці по металу;
  • гайковий ключ;
  • пасатижі;
  • кліщі, щоб розсовувати хомути.

інструмент

Гумова манжета знімається з корпусу, попередньо розкручуються гвинти, які тримають конструкцію цілісною. Далі на її місце обережно по колу вставляється нова та фіксуються усі деталі агрегату у зворотньому режимі. Коли резину зняли, уважно перегляньте, чи немає в цій області інших недоліків, наприклад, цвілі чи навіть іржі. У випадку їх виявлення, обробіть проблемну зону необхідними інструментами та засобами.

Якщо люк перестав щільно закриватися через те, що зламався клапан фіксації, тоді треба його зміни самостійно, але багато сучасних моделей мають внутрішню кришку із вмонтованою деталлю, що закриває люк, потрапляючи у паз на зворотній стороні. У цьому випадку заміна необхідна усієї внутрішньої частини – попередня відкручується, нова вставляється і щільно фіксується болтами у відповідних отворах. Проте назавжди поломку можна виправити так легко, особливо коли справа стосується внутрішніх деталей.

Як розібрати барабан пральної машини?

Відповідь на це питання потрібна у тому випадку, коли мають місце такі ситуації:

  • у порожнину потрапила стороння дрібна деталь;
  • перегорів тен;
  • барабан перестав обиратися.

Для того, щоб розкрутити барабан, треба від’єднати дріт електричного живлення та усі шланги для подачі води. Далі обережно за допомогою викруток знімається задня панель та розкручуються місця фіксації барабана. Зверніть увагу, він має бути повністю закритим, що актуально для машинок із вертикальним способом навантаження. Далі він витягається наперед, щоб можна було проводити ремонтні роботи. Зверніть увагу, у якому стані натяг ременя в автоматичній пральній машині, можливо, він ослаб, тому треба замінити на нову деталь.

Як розібрати барабан пральної машини?

Зверніть увагу: не можна перетягувати ремінь занадто сильно, тому що можна отримати проблеми з підшипниками та платами. Максимально показник зміщення має складати не більше 1,2 см. Знявши барабан, треба перевірити наскільки працює двигун, і у випадку його пошкодження, замінити потрібну деталь самостійно чи викликати майстра.

По завершенню усіх ремонтних робіт, треба щільно закріпити шланги та затягти на місці кріплення їх металевими муфтами за допомогою пасатижів та викрутки. Лише після того, як переконаєтеся, що всі деталі на своєму місці, можна повертати пралку у звичне положення, відкривати центральний кран подачі води та під’єднувати кабель у розетку, далі обираючи програмний цикл та запускати роботу.

Що може зробити майстер з ремонту пральних машин?

Ремонт машинки автомат своїми руками – доволі економічне рішення, але для того, щоб здійснити реновацію, треба мати досвід, вільний час, розбиратися у принципах роботи, особливостях механізму, необхідні інструменти для роботи. Стратегічно правильно викликати на об’єкт майстра з ремонту машин, який швидко визначить причину несправності, оперативно замінить деталі, повернувши агрегату здатність працювати у нормальному режимі.

Серед основних завдань, які допоможе вирішити майстер, треба виділяти такі:

  • заміна тену, який перегорів, або вийшов з ладу через значну кількість накипу;
  • вирівнювання положення машинки на нерівній та слизькій підлозі;
  • заміна резинової манжети;
  • порушення роботи програмного модуля: самостійне переключення режимів, некоректна робота в тому чи іншому режимі;
  • визначення, які датчики вийшли з ладу, та їхня заміна, наприклад, рівня та температура води.

Останній варіант необхідний тоді, коли зіштовхнулись з проблемою вимикання пралки у робочому процесі, або, наприклад, ви виставили температуру нагріву 60 градусів, а забираючи білизну одразу після завершення циклу, розумієте, що вона холодна. Якщо зустрічаєтесь з тим, що у лотку для миючих засобів є гранули порошку, що не розчинились, це також свідчить про аналогічну проблему.

майстер з ремонту пральних машин

Для визначення, а згодом і вирішення конкретних поломок, спочатку проводиться тестування за допомогою датчиків. Так, якщо машинка не вмикається, це може говорити про проблеми з кабелем живлення, розеткою чи виделкою приладу, і щоб визначити, що саме не працює з цього переліку, майстер з ремонту пральної машини «продзвонює» провід, знаходячи проблемні зони.

Обов’язково перевіряється стан клапанів та фільтрів, тому що дуже часто їх забиття брудом та слизом є причиною, чому пралка протікає. Якщо ж барабан не обертається, відбуваються порушення програмного циклу, майстер визначає, яку саме деталь треба зміни:

  • плата;
  • модуль;
  • реле.

Замінити таку деталь самостійно важко, але можливо, якщо ви розбираєтесь у них та зможете підібрати ті, що ідеально підходять для вашої машини. Після того, як вони замінюються, відбувається тест, аби визначити працездатність.

Знаючи модель пральної машини, швидко підбираються необхідні деталі для заміни. Крім того, користуючись такими послугами, ви упевнені у тому, що для заміни використовуються якісні перевірені деталі, а на сервіс надаються гарантії.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*