Як працюють експрес-тести на антиген - Блог про Львів

Як працюють експрес-тести на антиген

експрес-тест на коронавірус

Тестування на антиген COVID-19 — це новий діагностичний метод для виявлення коронавірусу. Експрес-тест на антиген COVID-19 виявляє наявність у зразку білків вірусу SARS-CoV-2, що дозволяє раннє виявлення інфекції.

Як працює тест на антиген COVID-19?

Антиген — це речовина (білок), яка змушує імунну систему виробляти антитіла і запускати імунну відповідь. У разі COVID-19 на поверхні вірусу SARS-CoV-2 виявлено шипоподібні білки. Тому тест на антиген виявляє ці білки або генетичний матеріал вірусу SARS-CoV-2. Експрес-тест на антиген слід проводити протягом перших днів після появи симптомів і для безсимптомних людей, які нещодавно мали прямий контакт з людиною, інфікованою COVID-19.

Як використовувати домашній тест на антиген COVID-19

Тест на антиген COVID-19 доступний і може дозволити людям перевірити себе на COVID-19, а не покладатися на тестування в центрі скринінгу. Тест включає в себе весь необхідний матеріал для його використання в носоглоткових пробах:

  1. Зібрати зразок слизової оболонки через носову порожнину за допомогою стерильного тампона. Потім обережно вийміть тампон.
  2. Вставте тампон в екстракційну трубку і натисніть на область, зазначену стрілками.
  3. Поверніть тампон відповідно до інструкції із застосування та вийміть його з екстракційної трубки.
  4. Помістіть ковпачок на насадку пробірки та нанесіть витягнутий зразок у лунку касети відповідно до інструкцій у посібнику.
  5. Прочитайте результат тесту за час, зазначений в інструкції (зазвичай від 15 до 30 хвилин).

Тест на антиген зчитується як позитивний (з видимими тестові та контрольні лінії), негативний (видима лише контрольна лінія) або недійсний (з’являється лише тестова лінія, або не з’являється жодної лінії). Новіші пристрої мають цифрові імуноаналізи, які відображають результат як позитивний, негативний або недійсний, а не покладатися на оператора, щоб зчитувати результати зі смужки.

Які плюси використання тесту на антиген COVID-19?

  • Швидкість. Однією з переваг тестування на антиген є висока швидкість тестування порівняно зі стандартною полімеразною ланцюговою реакцією зі зворотною транскрипцією (RT-PCR). Після того, як зразок додано до тест-смужки, для появи результатів знадобиться приблизно 10-15 хвилин. Ці процедури можуть відрізнятися від тестового набору до тестового набору.
  • Вартість. Тестування на антиген є менш дорогим у порівнянні з іншими тестами.
  • Зручність. Люди можуть комфортно випробувати себе вдома і не потребують засобів індивідуального захисту.

Насправді набори для тестування на антиген не вимагають тривалого лабораторного навчання, оскільки більшість критичних етапів автоматизовані в одному пристрої.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*