Друга «суха» поразка збірної України + ВІДЕО - Блог про Львів

Друга «суха» поразка збірної України + ВІДЕО

Іспанія вдруге обіграла Україну

Друга товариська гра між збірними Іспанії та України почалася з неприємностей для української команди. Вже на 3-й хвилині Борха отримав класний пас з глибини та «пробив» Савенка, зробивши рахунок 1:0. Такий швидкий гол одразу розставив пріоритети обох команд на перший тайм. Іспанці почали більше грати за рахунку, хоча він був і мінімальним, але при цьому трохи більше тривожили Савенка. Що стосується збірної України, то підопічні Олександра Косенка ускладнювали собі життя тим, що у їх пасиві вже на 6-й хвилині було три командних фоли.

До того ж, у контексті створення атак у «синьо-жовтих» далеко не все було вдало, тому по факту роботи у Хесуса Ерреро у першому таймі було мало. Хоча якби Педяшу в середині першого тайму вдалося відгукнутися на простріл Фаренюка, то у іспанської команди могли би бути проблеми. А от попереду у «Червоної фурії» було все більш-менш добре, окрім результативного завершення своїх атак, тому і не зміг у першому таймі оформити дубль Борха, не забив Адольфо… Так, ми казали про те, що у деяких епізодах Савенко виручав свою команду, але були і такі моменти, коли фарт був на боці підопічних Олександра Косенка, як це було, наприклад, у епізоді, коли Білоцерківець ледь не переправив м’яч у власні ворота.

І все-таки у збірної України був один дійсно класний момент для того, щоб зрівняти рахунок. Незадовго до кінця першої 20-хвилинки Сірий пробив з гострого кута, проте його удар відбив Хесус Ерреро. Першим на м’ячі опинився Фаренюк, проте він з близької відстані влучив у стійку. У відповідь Рауль Гомес класно пробив з далекої відстані, проте з його ударом впорався Савенко.

А вже на 11-й секунді другого тайму рахунок став 2:0 на користь іспанців. Це сталося після дальнього удару від Серхіо Лосано та рикошету від Малишка, після якого м’яч полетів за незручною для Савенка траєкторією. У відповідь Фаренюк намагався у кращих традиціях свого одноклубника по «Урагану» Абакшина замкнути головою передачу Журби з ауту, проте ворота Дідака, який вийшов у ворота збірної Іспанії після перерви, залишались недоторканими. Після такого початку другої 20-хвилинки іспанці стали діяти більш прагматично, адже рахунок їх більш ніж влаштовував. До того ж, було видно, що у будь-який момент підопічні Федеріко Відаля могли додати у швидкості. Власне кажучи, саме після таких «спалахів» у виконанні піренейців і стіорювались моменти біля воріт Савенка. А вже на 26-й хвилині рахунок став 3:0 на користь «селесьон» після того, як іспанці розіграли класну комбінацію, а Сесіліо втілив передачу Борхи у гол. І це змусило Олександра Косенка брати тайм-аут для того, щоб трохи заспокоїти своїх підопічних.

Також читайте:   Чемпіонат України серед ВНЗ: у фіналі зіграють ХНУ ім. Каразіна та «Львівська політехніка»

Після цієї «хвилини» малюнок гри далеко не завжди мінявся. Іспанці все-таки більше грали за рахунком, але при першій ліпшій нагоді намагалися збільшити свою перевагу. А ось українцям не вдавалося «розмочити» Дідака, хоча подекуди «синьо-жовті» створювали перспективні атаки, котрі не мали свого результативного завершення. До того ж, в українців знову були проблеми з фолами, хоча вони цього разу накопичувалися не так швидко, як у першій 20-хвилинці, але з все-таки у порівнянні з піренейцями, які грали дисципліновано та майже не фолили, різниця відчувалася. Зрештою, вже на 37-й хвилині у підопічних Олександра Косенка було п’ять командних фолів, і тепер було важливо не привезти шосте порушення. Забігаючи наперед, скажемо, що українці з цим завданням впоралися. А от скоротити своє відставання в рахунку підопічним Олександра Косенка так і не вдавалося.

Під кінець матчу обидві команди обмінялись класними моментами. Зокрема, Білоцерківець мав дві нагоди для того, щоб вразити ворота Дідака, проте двічі голкіпер «Барселони» та збірної Іспанії впорався з цими ударами. У відповідь Адольфо вийшов на побачення з Савенком, проте переграти воротаря збірної України він не зміг. І це, по суті, були останні моменти у цьому поєдинку, який завершився з таким же рахунком 3:0, як це було і в першому товариському матчі між цими командами.

Іспанія – Україна – 3:0
Голи: Борха (3), Серхіо Лосано (21), Сесіліо (26)
Іспанія: Хесус Ерреро (Дідак, 21) – Сесіліо, Адольфо, Райя, Борха – Мельядо, Перес, Солано, Серхіо Лосано – Ортіс, Катела, Естебан, Рауль Гомес
Україна: Савенко – Корсун, Радевич, Малишко, Білоцерківець – Сірий, Журба, Педяш, Фаренюк – Микитюк, Лебідь, Абакшин
Попередження: Естебан (37) – Журба (29)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*