Євро-2022. Група «А». Україна – Португалія – 0:1 + ВІДЕО - Блог про Львів

Євро-2022. Група «А». Україна – Португалія – 0:1 + ВІДЕО

Мінімальна поразка від португальців

Для того, щоб пройти далі, збірній України потрібно було бодай би не програти з великим рахунком чинним чемпіонам світу та Європи, а також сподіватися на те, що «допоможуть» серби, які паралельно грали проти господарів чемпіонату. Однак, перед звітним поєдинком наставник «синьо-жовтих» Олександр Косенко зіткнувся з деякими проблемами, які впливали на кадровий потенціал команди. Олександр Косенко знову був змушений грати двома четвірками.

До того ж, йому знову довелося міняти деякі поєднання гравців, оскільки вилетів з обойми Фаренюк, натомість, приєднався Журба. Відповідно, місце стартового «стовпа» знову було за Чернявським, як і в матчі проти збірної Нідерландів, а Журба грав у другій четвірці з Дебедем, Абакшиним та Сірим. Тобто, наставник збірної України вирішив, що краще нехай друга четвірка не складатиметься повністю з гравців «ХІТа», а буде розбавлена «ураганівцем» Абакшиним. До того ж, це давало можливість зберегти ударну зв’язку Абакшин – Лебідь.

На старті гри португальці могли забивати у ворота Ципуна. Точніше, це міг зробити Пані Варела. Однак, гравцеві «Спортінга» не вдалося змусити капітулювати голкіпера збірної України. У подальшому воротар «синьо-жовтих» неодноразово вступав у гру, виручаючи своїх партнерів по команді. Але при цьому варто зазначити, що і самі українці, поборовши невеличке стартове хвилювання, взялися за справу та показали, що у них є, чим відповісти у відповідь. Зокрема, класний момент на 8-й хвилині поєдинку мав Чернявський, який поцілив у стійку воріт Андре Соузи. І це був серйозний сигнал для підопічних Жоржа Браза, хоча вони були і не зовсім мотивовані, адже розуміли, що навряд чи путівка до чвертьфіналу кудись від них дінеться. Але навіть за такої ситуації українці продовжували шукати ключі до воріт піренейців, аби забити та не залежати від результату паралельного поєдинку. Той-таки Чернявський мав ще кілька хороших моментів протягом першого тайму. Також непогано прикладався і Сірий, який пробивав здалеку, виходив на ударну позицію Лебідь. Але при цьому з реалізацією в українців не складалося, тому що переважно або м’яч не латів у ворота, або ж португальців рятував Андре Соуза, який у цьому поєдинку виглядав більш переконливо, ніж у попередніх. Щоправда, під кінець першого тайму українці почали фізично підсідати, і португальські візаві, які мали можливість грати трьома четвірками, цим реально могли скористатися, проте забити «гол у роздягальню» ана Пані Варелі, ані Зікі Те не судилося.

Після того, як розпочався другий тайм, збірній Україні потрібно було почати грати ще більш активно біля чужих воріт, оскільки у паралельній зустрічі збірна Нідерландів вигравала у сербських візаві на старті другої 20-хвилинки вже 2:0. І такий стан речей був явно не на користь збірної України, яка намагалася не відступати від тієї гри, яка була у 20-хвилинці. І подекуди «синьо-жовті» створювали небезпеку біля португальських воріт. І знову на завершальній стадії атак були ті ж самі обличчя: Чернявський, Сірий, Лебідь, Зварич. Однак, при цьому було кілька «пожеж» біля воріт Ципуна, і голкіпер збірної України робив усе можливе і неможливе для того, щоб завадити забити Тьяго Бріту, Зікі Те та Пані Варелі. А вже починаючи з 27-ї хвилини Олександр Косенко почав йти на ризик та став випускати Зварича у якості п’ятого польового. Не сказати, що українці надто тиснули на ворота португальців, але вони змушували підопічних Жоржа Браза грати більше без м’яча, при цьому намагаючись не припускатися помилок, якими піренейці могли би скористатися. І при цьому «синьо-жовті» надто активно грали у штучній більшості, намагаючись таки забити у ворота Андре Соузи. Але склалося враження, що в одному з моментів гри Олександр Косенко, можливо, підказав своїм підопічним грати більш виважено, оскільки у паралельному поєдинку Сербія вже вела 3:2. І дійсно – українці, навіть вп’ятьох, десь стали грати спокійніше. Однак, ближче до кінця другого тайму вони знову почали підсідати, і у португальської команди з’явилася нагода скористатися цим. Зокрема, два хороших моменти мав Зікі Те. І в одному з них він таки забив. Тепер українці були знову змушені були грати вп’ятьох, але у цій ситуації їм потрібно було забивати, аби не залежати від результату поєдинку, який відбувався в Амстердамі. До того ж, Олександр Косенко був змушений поміняти п’ятого польового, оскільки в одному з епізодів на рівному місці ушкодження отримав Зварич. Тому, замість нього функції п’ятого польового перейшли до Журби. Однак, навіть ця заміна не допомогла українській команді забити гол у відповідь, тож фінальна сирена зафіксувала мінімальну перемогу збірної Португалії, яка вийшла з першого місця групи «А». Однак, на другому «прохідному» місці все-таки фінішувала збірна України, якій «допомогли» серби, котрі втримали перемогу над Нідерландами.

Також читайте:   Чемпіонат Польщі: результати матчів 29 туру + ВІДЕО

Отже, незважаючи на мінімальну поразку, збірна України все-таки змогла кваліфікуватися до чвертьфіналу. Допомогла їй у цьому різниця м’ячів, яка була зроблена у матчі проти збірної Сербії. І саме вона виявилась ключовим фактором.

Україна – Португалія – 0:1
Гол: Зікі Те (37)
Україна: Ципун – Корсун, Шотурма, Зварич, Чернявський – Лебедь, Сірий, Журба, Абакшин
Португалія: Андре Соуза – Жоао Матуш, Ерік Мендоса, Бруно Коельйо, Пані Варела – Зікі Те, Томаш Пасу, Афонсо Жезуш, Тьяго Бріту – Паулета, Андре Коельйо, Фабіу Сесіліу Мігель Анджело
Попередження: Абакшин (40)

Автор статті: Terentyev.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*