Життя з сиреною. Реалії 21 століття - Блог про Львів

Життя з сиреною. Реалії 21 століття

Сховище

Пригадуєте як колись тестували систему безпеки нашого міста й звучала сирена на фоні голосу: «Увага, всім! Повітряна тривога, практичні заходи відпрацьовуватися не будуть, зберігайте спокій!».

Часи змінилися й тепер схоже без сирени жити ми не зможемо, 24 лютого 2022 року росія наглим чином напала на Україну й вже 20-й день підряд бомбить наші території. Відповідно, коли є загроза повітряної атаки, то в цих областях вмикають сирену. Сповіщення звучить не лише на вулиці, а й навіть розробили спеціальний додаток «Тривога». Він використовується для тих, хто сидить у приміщенні й може не почути звук.

Йдемо далі – власне оповіщення. Зараз настільки люди налякані, що вже дивуються коли у той чи інший день немає сирени. Знаю що деякі навіть лягають швидше, бо знають що вночі клята росія буде нас бомбардувати. Це у нас ще у Львові сирени бувають не так то й часто, а в областях, де дійсно бомбардують їх є дуже багато.

Також читайте:   Як я бачив Адеквата

Ми навчилися жити з сиренами, ми не спимо вже по ночах, ми облаштовуємо собі місяця у підвалах, адже тривалість часу, коли треба бути у підвалах невизначена. Тривога може бути пів години, а може й розтягнутися на цілу ніч як було нещодавно.

Нехтувати правилам елементарної безпеки я б теж не радив. Якщо є тривога, то необхідно сховатися в сховища. Якщо ж сховища нема близько, то принаймні піти у ванну кімнату, спуститися на перший поверх. Можливо саме такі ваші дії зможуть врятувати наші з вами життя.

Агресор вже тепер не зупиняється ні перед чим. Він кидає ракети не лише на стратегічні об’єкти, а й на мирних людей. Тому, поки що мусимо потерпіти.

Бережіть себе, рідних. За нами перемога!

P.S. Знову лунає сирена, необхідно йти в укриття. Реалії 21 століття.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*