Навіщо мити фасад будівлі? Пояснює клінінгова компанія «Мийдодир»

Навіщо мити фасад будівлі? Пояснює «Мийдодир»

Навіщо мити фасад будівлі?

Чому потрібно очищати фасад будівлі? Перше на думку спадає питання естетики. Зрештою, чиста будівля має кращий вигляд, ніж брудна. Чиста будівля виглядає більш привабливо — а, отже, більш привабливу перспективу нерухомості — для громадськості.

Миття фасадів у Львові – одна з ключових послуг у сфері клінінгу, адже в цьому місті поєдналося усе: середньовічні будинки оздоблені ліпниною та скульптурами на фасаді, надсучасні офісні центри з панорамними вікнами, будинки радянської епохи та звісно фасади з величезною кількістю маркіз (як же тут без кафе). Мийдодир – компанія надає клінінг послуги миття фасадів (myidodyr.com/myttya-fasadiv) понад 10 років, тому точно маємо досвід у даній сфері.

Звичайно, не всі фасади будівель вимагають однакового догляду та уваги. Розташування, функції, географічні та атмосферні умови будівлі відіграють роль у визначенні рівня зусиль при очищенні, необхідних для досягнення бажаного вигляду. Для кожного будинку потрібна своя специфіка підходу та розуміння того, де і який метод клінінгу ефективніший. Отож як підійти до цього питання розумно? Читайте далі.

Подумайте про функцію

Споруди, в яких розміщується комерційна діяльність, у ділових, театральних чи торгових районах, часто вимагають кращого рівня чистоти, ніж будівлі, в яких розміщується промислова або громадська діяльність.

Чи варто мити увесь фасад будівлі?

Можливо, варто очистити лише частину, наприклад лицеву, ту, що видно з тротуару. Наприклад, високі офісні центри можна очистити від землі до шостого поверху, обмежуючи зусилля прибирання тієї частини фасаду будівлі, яку бачать пересічні пішоходи. Повне очищення фасаду будівлі може бути надто дорогим задоволенням – не кажучи вже про безглуздість ідеї, адже у міських умовах є безліч джерел забруднення.

Також читайте:   Як облаштувати офіс? Основні офісні меблі

миття фасаду будинку

Місто і село відрізняються

Зусилля, які потрібні для миття фасаду в селі, значно менші, аніж потреба миття у місті. Сільська будівля може вимагати лише замочування водою для видалення слабких забруднень (наприклад, пилу), в той час, як міська будівля, швидше за все, потребує глибшого очищення – видалення більш небезпечних забруднювальних речовин – для досягнення такого ж рівня чистоти (наприклад видалення накипу вихлопних автомобільних газів).

Думайте про майбутнє

Ще одним ключовим мотивом очищення фасаду є намагання видалити з фасаду шкідливі забруднювачі, такі як оксиди сірки та азоту чи інші забруднювачі кислотних дощів. Ці забруднювачі прискорюють руйнування фасаду.

Приклад: волога є основною причиною гниття тиньку. При поєднанні вологи з розчинними солями із забруднених дощових вод або з атмосферними газами розпад прискорюється. Коли розчинна сіль розчиняється у воді, вона проникає глибоко в основу штукатурки через пори або тріщини. Як тільки волога випаровується, сіль перекристалізується, створюючи величезний тиск, який руйнує фасад зсередини.

Будинок повинен дихати

І на кінець, очищення фасаду відкриває пори будівлі та забезпечує нормальну транспірацію вологи. Наприклад, волога, що затримується в стіні у тинькуванні, залишиться там, якщо гідроізоляційне покриття перешкоджає її виходу. У цьому випадку, оскільки волога є основною причиною руйнування штукатурки, комплексне очищення фасаду, що включає видалення гідроізоляційного покриття, може стати ключовим компонентом зусиль від професіонала з відновлення будівлі.

Якщо виникли питання, зв’яжіться з нами – з повагою, клінгова компанія у Львові “Myidodyr ”.

Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*