Штори-плісе: переваги та недоліки - Блог про Львів

Штори-плісе: переваги та недоліки

штори/жалюзі плісе

Штори плісе це новинка у світі захисту вікон від сонячних променів та чужих очей. Я зібрала всі плюси і мінуси оформлення ваших вікон шторою плісе. Сподіваюся, ці поради допоможуть вам розвіяти всі сумніви купувати чи ні та швидко прийняти рішення.

Переваги

  1. Пліссе штори жалюзі оснащені механізмом самогальмування, що дозволяє вільно регулювати висоту.
  2. Новітні штори плісе не потребує струни чи ланцюжка для керування. Натомість на верхньому та нижньому профілі є невелика зручна ручка.
  3. Основна перевага жалюзі плісе – невеликі габарити. Завдяки цьому не виникає труднощів з відкриттям вікна в разі установки на скло чи на штапик. Це особливо зручно для балконних дверей чи для вікон, які ви часто відчиняєте на провітрювання
  4. Величезний вибір матеріалів,які впливають на ступінь затінення, які використовуються для виготовлення штор плісе відповідає очікуванням найвимогливіших клієнтів.
  5. При виборі жалюзі плісе є вибір спеціальних матеріалів з теплоізоляційними властивостями. Покриття, що відбивають сонячні промені, усувають проблему підвищення температури в приміщенні та зміни кольору меблів під впливом сонячних променів. Також можна вибрати матеріали, адаптовані для приміщень з підвищеною вологістю, таких як ванна кімната.
  6. Штора плісе дозволяє забезпечити 100% затемнення приміщення за рахунок вибору затемнюючого матеріалу та відповідного варіанту плісе без характерних отворів для струн.
  7. Жалюзі-плісе прості у використанні та догляді, достатньо лише змітати пил ганчіркою або малою щіткою порохотяга.

Недоліки

  1. Жалюзі плісе, встановлені впритул до скла, не підходять у випадках, коли на вікнах утворюється конденсат. Тривала волога впливає на довговічність матеріалу і призводить до його швидкого псування.
  2. Залишення жалюзі на тривалий час у розкладеному положенні зменшить складчастість матеріалу та може спричинити його деформацію.
  3. Максимальна ширина плісе, рекомендована виробниками, становить 120 см, тому це не варіант для вікон з більшою шириною скла.
  4. Незважаючи на те, що в Інтернеті можна побачити фільми про водне миття жалюзі-плісе, виробники не рекомендують цю дію. Ці жалюзі частково склеєні, тому при контакті з водою профілі відриваються від матеріалів. Невміле поводження під час прання заплутає нитки, розтягне плісировку і позбавить тканину вкраплень, які захищають її під час щоденного використання.
Автор статті: inna.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*