Що таке криптовалюта і як вона працює? - Блог про Львів

Що таке криптовалюта і як вона працює?

криптовалюта

Світова економіка зазнає величезних змін, оскільки цифрові криптовалюти долають усі обмеження та перешкоди, з якими стикаються державні фіатні валюти. Нова криптовалютна революція готова забезпечити економічну справедливість для всіх, маючи повний доступ до фінансових інструментів, які зараз зарезервовані для інвестиційних банкірів та їхніх багатих клієнтів.

Новий світ криптовалюти народився в обчислювальному середовищі з достатньо складними алгоритмами та структурами даних, щоб вразити всіх, крім досвідчених інженерів-програмістів. Однак сьогодні все змінилося і криптовалюта доступна кожному.

Що таке криптовалюта?

Це залежить кого Ви запитаєте. Попросіть інженера-програміста визначити криптовалюту, і Ви почуєте лекцію про алгоритми та структури даних. Задайте те ж питання – що таке криптовалюта? банкірам та державним регуляторам, і вони опишуть популістський рух, що вимагає обережної реакції. Однак для мільйонів інвесторів відповідь на таке питання просте – це можливість забезпечити своє майбутнє та майбутнє своєї родини. Тобто це і технологія, і можливість інвестування, а також абсолютно новий погляд на гроші.

Як працює криптовалюта?

Частина «крипто» в слові «криптовалюта» відноситься до шифрування, яке надається в усіх сучасних цифрових валютах. Такі криптовалюти, як Bitcoin і Dogecoin, мають свою цінність, тому що люди платять за їх купівлю. Потім придбану криптовалюту можна обміняти на товари, послуги або валюти, випущені урядом, наприклад, євро.

Більшість людей набувають криптовалюти, купуючи монети та токени онлайн на біржах або продаючи деякі товари та приймаючи криптовалюту як форму оплати. Зверніть увагу на такі біржі, де можна обмінювати й інвестувати криптовалюти:

Насправді їх є значно більше, це лише окремі приклади нормальних бірж.

Деякі люди заробляють монети, використовуючи свої комп’ютери для обслуговування транзакцій на блокчейні. Виконання таких операцій винагороджується нововипущеними монетами в процесі, який називається майнінгом криптовалюти.

Що таке блокчейн і як працює криптовалюта?

Вступ до криптовалют завжди містить слово блокчейн. Блокчейн – це не що інше, як розподілена база даних, яка відстежує транзакції з криптовалютою. Хоча блокчейни і криптовалюти переплетені з самого початку, вони все ж суттєво відрізняються один від одного. Архітектура блокчейну може використовуватися для багатьох цілей, крім віртуальної валюти, і цифрові валюти не обов’язково впроваджувати в блокчейн. Однак нині існуючі глобальні криптовалюти засновані на блокчейнах, оскільки архітектура блокчейну пропонує унікальні технічні переваги. Кожна цифрова валюта, якою зараз торгують, є криптовалютою блокчейн.

Монети та токени

Ми схильні використовувати терміни «монета» та «токен» як взаємозамінні, коли йдеться про одиниці криптовалюти, але вони абсолютно різні. Монета є рідною валютою блокчейну. Наприклад, Ether є монетою блокчейну Ethereum. Крипто-монети включають Bitcoin, Ripple, Ethereum, Dogecoin, NEO і Litecoin. Однак токени – це монети, побудовані на іншому блокчейні. Десятки токенів були побудовані на блокчейні Ethereum, наприклад, Enjin Coin, SAND, Radix і Lotto.

Ethereum

Однією з істотних відмінностей між монетами та токенами є те, що комісію на транзакції з криптовалютою – необхідно сплачувати за допомогою національної валюти блокчейну. Таким чином, якщо Ви використовуєте SAND, Radix або Lotto, комісія за транзакцію буде здійснюватися на Ether. Конверсія та оплата можуть виконуватися автоматично у фоновому режимі, або Вам може знадобитися зберегти кілька “ефірів” у своєму гаманці залежно від токена, який Ви використовуєте, і програми, з якою Ви працюєте.

Наскільки безпечна криптовалюта?

Дивлячись новини створюється враження, що інвестори в криптовалюту регулярно піддаються шахрайству та хакерським атакам. Деякі з цих подій відбулися багато років тому на криптовалютних біржах, які не вжили сучасних заходів безпеки щодо зберігання грошей для своїх клієнтів. Інші викликані програмними помилками в окремих програмах, особливо в програмах DeFi.

Незважаючи на ці гучні події, які призвели до численних втрат, криптотехнологія насправді дуже безпечна. Блокчейни забезпечують незмінні записи транзакцій, і поки ніхто не отримує доступу до вашого облікового запису, ваші крипто-кошти повинні бути в безпеці.

Майбутнє криптовалют

Криптовалюта має потенціал стати популістською альтернативою монополії банківської системи як на фінансових ринках, так і на інвестиціях.

Зараз уряди, банки та інвестиційні будинки експериментують у відповідь на зростаючий інтерес до криптовалют. Деякі вважають криптовалюти загрозою, а інші бачать криптовалюти як технологію, яка може співіснувати поряд зі звичайними фінансовими інструментами. Деякі країни заохочують використання криптовалют, а інші настійно не рекомендують цього. Закони часто змінюються – і Ви, як інвестор, повинні враховувати такі зміни у своїх розрахунках.

Автор статті: Jorgen.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*