Національні солодощі: як створювали знамениті цукерки? - Блог про Львів

Національні солодощі: як створювали знамениті цукерки?

солодощі

Те, як створювалися найвідоміші цукерки світу, може здивувати багатьох: одні – результат несподіваних передвиборчих кампаній, інші – відповідь на потреби шанувальників кіно чи наслідки нещасних випадків на виробництві. Іронією долі ці різні ситуації призвели до створення солодощів, які сьогодні асоціюються в усьому світі.

А для любителів цукерок, шоколадок, тістечок та інших солодощів раджу відвідати інтернет магазин солодощів nadessert, де таких смаколиків “до кольо́ру – до вибо́ру”.

Польща – пташине молоко

Компанія Wedel, яка працює в Польщі з 1851 року, пропонує кілька популярних солодощів, але ніщо не зрівняється з пташиним молоком. Ніжна ванільна піна, вкрита молочним шоколадом – це класика, яку знають усі. Ідея створення зефіру прийшла в голову Яну Веделю під час однієї з поїздок до Франції. І ось у 1936 році були випущені перші упаковки цукерок, натхненних французьким легуміном. Пташине молоко швидко стало хітом, і з того часу щороку створювали нові варіанти. Сьогодні кожен є вегетаріанським, оскільки містить агар, а не желатин.

пташине молоко

Італія – bacio

Ці цукерки були створені в 1922 році, коли італійка Луїза Спаньолі вирішила не викидати залишки горіхів зі своєї шоколадної фабрики. Вона змішала їх із шоколадом і зробила з цього цукерки. Вони виглядали як кулак, тому спочатку називалися cazzotto, що означає сильний удар. Пізніше назву змінили на bacio, що означає більш-менш те саме, що й поцілунок.

bacio

США – Red Vines

Цукерка, винайдена на американській фабриці солодки в 1950-х роках, понад півстоліття була улюбленою прихильниками кіно, які, відкусивши кінчик, робили з неї соломинку. Кіно і телебачення відповідали на цю любов взаємністю і час від часу показували на екрані червоні соломинки. Цукерки з’явилися, в тому числі, в серіалах “Теорія великого вибуху” і “Бахрома”. В епізоді «Парків і зон відпочинку», коли головна героїня, Леслі Ноуп, намагається пом’якшити свої стосунки з батьком свого нареченого, вона пропонує йому лише велику миску червоних соломинок.

Також читайте:   Як вибрати професійний тістоміс?

Red Vines

Бразилія – бригадейро

Brigadeiro – це традиційні шоколадні трюфелі для вечірки, сформовані з натурального какао, згущеного молока та масла. Історія розповідає, що їх виробництво було замовлено генералом Едуарду Гомешом, який балотувався в президенти в 1945 році. Йому потрібні були цукерки, якими він міг би частувати гостей на виборчих зборах.

Brigadeiro

Німеччина – Haribo

В кінці 20 століття Ганс Рігель спробував свої сили в кондитерській справі. Пропрацювавши кілька років у Heinen & Riegel, він вирішив відкрити новий бізнес, який знаходився … на його кухні. Haribo – це абревіатура – перші дві літери вказують на ім’я власника (Hans), наступні дві – від прізвища, а останні дві – від Бонна, міста, де зародилася компанія. Його найвідомішим продуктом є желейки у формі плюшевого ведмедика. Перша партія плюшевих ведмедиків була виготовлена в 1920 році, а в наступному році у компанії з’явився перший співробітник, яким стала дружина власника.

Haribo

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Анна 09.11.2023 пише:

    Доброго дня! дуже подобається ваш блог, багато цікавої інформації знайшла для себе.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*